Od pewnego czasu około 3-4tyg. borykam się z uciążliwym problemem , otóż gdy chcę pograć w jakąś grę (MMORGP) najczęściej są to: - Counter Strike - Metin2 - Tibia - Margonem gdy gram w każdej wymienionej grze występuje "lag" na około 3-5 sek. i znów jest okey , i znów lag jest to bardzo denerwujące. Ping jest w porządku , może nieraz skacze w Counter Strike ale to nic. Próbowałem wiele , między innymi: -Format (próbowałem wiele systemów operacyjnych takie jak Windows xp , widnows 7, vista) -Czyszczenie laptopa od wewnątrz -Instalacja Service Pack 3 -Instalacja wiele systemów operacyjnych (aktualnie Windows XP sp3) -Wykrycie i usunięcie wirusów (Avast) -Reinstalacja i ponowna instalacja gier -Instalacja Net framework 4 -Instalacja wielu programów pozwalająca grze na szybrze funkcjonowanie. + temperatura karty jest odpowiednia Niestety rezultatów nie ma , dodam że internet mam non stop ten sam , od około 3 lat i jest to pierwszy taki problem.
Parametry: Informacje: Laptop Acer Aspire 7736ZG Karta Graficzna: ATI Mobility Radeon HD 560v (1GB) System: Windows XP + Service Pack 3 Ram:4GB Dysk:500GB Pozdrawiam i proszę o pomoc ! Core
Sprawdź za pomocą WinMTR czy nie masz straty pakietów po drodze, miałem coś takiego, tyle że ping mi skakał. Winowajcą była prawdopodobnie Multimedia, ale panowie informatycy stwierdzili, że 20% strata pakietów to norma Na szczęście z czasem ustało. I jeszcze jedno:
Core napisał(a):Od pewnego czasu około 3-4tyg. borykam się z uciążliwym problemem , otóż gdy chcę pograć w jakąś grę (MMORGP) najczęściej są to: - Counter Strike
W Host wpisujesz IP serwera, do którego wysyłasz żądanie (np. IP serwera w Counter-Strike) i dajesz Start. Później pokaż to, co wyszło jakiemuś fachmenowi, żeby ci to objaśnił.