Witam Forumowiczow, zakupilem jakies dwa miesiace temu laptopa Acer Aspire 5920G - uzywany. kilka tygodni po zakupie padla grafika - co bylo do przewidzenia, zreszta sprzedajacy o tym wspominal ze to kwestia czasu. jakis czas temu odebralem z wymieniona grafika i tu zaczyna sie juz wlasciwa czesc tematu. mam odczucie ze po tej wymianie laptop zwolnil jeszcze bardziej niz w momencie gdy go zakupilem. znacznie dluzszy start i ladowanie sie programow przy rozpoczeciu pracy. bywa ze strony z duza iloscia obrazkow itp typu facebook chociazby - wczytuja sie wolno, tzn niektore obrazki sie zaladuja, a niektore nie moga wejsc. jednak najbardziej odczuwajaca zmiana jest dosc ciezka praca na kamerkach typu skype czy inne smieszne kamerki do popatrzenia na to co ludki wyrabiaja w sieci lub ogolnie sprawy laptopowe typu otwieranie folderow na dyskach itp. szczerze to nie chce mi sie latac znow do serwisu i kolejny miesiac czekac az zrobia z tym porzadek, bo byc moze to nie do konca ich wina. ponoc po wstawieniu grafiki laptop byl testowany i wszystko ladnie chodzilo... wiec wole poczytac co Wy macie na ten temat do napisania. moze pomozecie mi szybciej, na co bardzo licze

co do zacinania - mam jedna jedyna gre na laptopie, Counter Strike 1.6, i tez widze lekka roznice.
moj sprzet:
core 2 duo T7500 2.20ghz
3gb Ramu
GF 8600M GT 512MB - grafika dedyk
taka ciekawostka - drugi rdzen czasami podczas pracy zmienia parametry, bywa ze jest 1.18ghz itp. czy to normalne? z gory pisze ze w tego typu sprawach jestem raczej ciemny, ale pierwszy raz odkad mam tego laptopa, zauwazylem taki cos - moze mi to ktos wyjasnic?
laptop z Win XP SP3 - dostalem juz z wgranym systemem, poza ktorym nie bylo nic, procz potrzebnych sterownikow.
logi z autorunsa byly robione na poprzednim moim temacie jakies miesiac temu, ale jesli trzeba to znow moge porobic. HD Tune czysty w kazdej zakladce. screeny moge wstawic lub zrobic test od nowa
to jak? poswieci ktos czas na temat?

z gory bardzo dziekuje, bo nie ukrywam ze to dla mnie troche uciazliwa sprawa z tym spowolnieniem laltopa