Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
30 Wrz 2009, 22:15
Witam, bardzo bym prosil o sprawdzenie mojego loga, od jakiegos czasu cos nie tak dzieje sie z moim laptopem, zaoczl sie zawieszac i troche zwolnil
http://www.wklej.eu/index.php?id=b9da6114e1
30 Wrz 2009, 22:30
przeskanuj komputer
Dr.Web Cure It!gdy będą wirusy pokaż raport (po zakończeniu skanowania Plik

Zapisz listę raportu)
pobierz
MalwareByte's
Klikasz "Skanuj"

Wybierasz dyski i skanujesz

jak jakieś będą to Usuń i pokaż raport
30 Wrz 2009, 22:58
przeskanowałem system i nic a ni w jadnym ani w drugirm programie czysto. cos ejszcze moge zrobic???
01 Paź 2009, 11:35
Może po prostu twoja Vista jest przeładowana. System ten nie jest wyjadaczem jeżeli chodzi o wydajność więc im więcej masz zainstalowanych programów oraz elementów w autostarce tym większy efekt "zmulania". Oczywiście istotne są również warunki sprzętowe jakie posiadasz.
01 Paź 2009, 12:17
No trocha programów mam, a oplaca sie zmienic na Windowsa 7?? jak takto na jaka wersje??? a laptopa mam
Samsung Sa-11
Procesor: Intel Core 2 Duo P7350
LCD: 15.4" WXGA, Gloss
Grafika: nVidia GF 9200M GS 512MB
RAM: 3GB
HDD: 320GB
LAN: 10/100/1000
01 Paź 2009, 13:29
Wydajność i prędkość Windows 7 jest nieporównywalna z Vistą. Ja obecnie przesiadłem się na Siódemkę i różnica jest kosmiczna. Możesz na początek przetestować Windows 7 Enterprise, w sieci dostępna jest 90-dniowa wersja próbna, tutaj masz szczegóły:
http://windows7.pl/aktualnosci/90-dniow ... prise.html
01 Paź 2009, 14:02
aha, a co do przeinstalowania to jak>>> poprostu scaignac to i zainstalowac czy jak???
01 Paź 2009, 15:41
Wklej do notatnika:
- Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"WMPNSCFG"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"TkBellExe"=-
"RtHDVCpl"=-
[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\run-]
"ehTray.exe"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\run-]
"TkBellExe"=-
"LanguageShortcut"=-
Plik

Zapisz jako

Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki

zapisz pod nazwą FIX.REG

uruchom utworzony plik i potwierdź
Pobierz
OTC uruchom i kliknij
CleanUp (Vista: Uruchom jako administrator)
Przeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
Instrukcja
01 Paź 2009, 19:10
ok, zrobielm to wszystko. zobaczymy jak bedzie narazie chochodzi ok. a ten plik fix.reg usuwam??? czy mama go gdzies wkleic???
to jak przesc z visty na 7???
01 Paź 2009, 20:05
Jeśli dodałeś go już do rejestru to możesz usunąć
01 Paź 2009, 20:15
ok, to jak zrobic z ta 7??