Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

LCD jaki najlepszy

05 Sty 2008, 13:27

Witam.Mam zamiar kupić sobie telewizor Lcd tylko nie wiem jakiej marki.Jest tego dość sporo .Ponoc najlepsze to SHARP ,SAMSUNG i SONY ale jest jeszcze Panasonic.Jak Myslicie jaki wybrac najlepiej,dodam że szukam jedynie z FULL HD i 40" lub 42".Mozecie doradzic?

05 Sty 2008, 15:01

Jezeli tej wielkosci to nie LCD tylko plazma.

05 Sty 2008, 15:21

nie wiem czy jest sens kupywac full hd skoro w Polsce zadna telewizja nie nadaje w tej jakosci a na swiecie jest tylko jedna taka telewizja. Więc może lepiej zaoszczędzic?

05 Sty 2008, 15:44

Sony polecam jest dobra firma i na pewno ci potrzyma "kilkadziesiąt" nawet lat.

A plazmy maja ograniczona ilość godzin pracy, czyli pochodzi co znacznie krócej

05 Sty 2008, 16:35

Teraz praktycznie każdy produkowany sprzęt ma swoją żywotność przypisaną góra do 10 lat......... No niestety kończą sie czasy jak to babcia kupiła lodówkę jeszcze za komuny i działa jej do tej pory :P.

05 Sty 2008, 16:44

pavko89 napisał(a):nie wiem czy jest sens kupywac full hd skoro w Polsce zadna telewizja nie nadaje w tej jakosci a na swiecie jest tylko jedna taka telewizja. Więc może lepiej zaoszczędzic?

Cyfra niektore programy nadaje w HD,no i gry PS w HD jest nieporownywalnie lepsze.

adamsio napisał(a):Sony polecam jest dobra firma i na pewno ci potrzyma "kilkadziesiąt" nawet lat.

A plazmy maja ograniczona ilość godzin pracy, czyli pochodzi co znacznie krócej

Chce HD wiec zalezy na jakosci obraz a przy tej wielkosci ekranu plazma bedzie o niebo lepszy niz LCD.

05 Sty 2008, 16:49

Jesli chodzi o plazme to nie jestem przekonany i napewno odpada.A co sądzicie o SAMSUNGACH?I dlaczego uważacie że FULL HD to zbędna rzecz?Dodam że mam Dekoder polsatu HD.

05 Sty 2008, 17:08

Ja bym ci polecił SHARP marka dobra ale też dobra marka to Panasonic
Ale jak miał bym wybierać to SHARP

05 Sty 2008, 19:19

Proponuje troszeczke poczytac przed zakupem.

[strona nie jest już dostępna]

http://telewizor.eu/

Kod:
http://hdtvmania.pl/2007/10/26/poradnik-plazma-czy-lcd/

[strona nie jest już dostępna]

Re: LCD jaki najlepszy

05 Sty 2008, 20:21

scooter napisał(a):Witam.Mam zamiar kupić sobie telewizor Lcd tylko nie wiem jakiej marki.Jest tego dość sporo .Ponoc najlepsze to SHARP ,SAMSUNG i SONY ale jest jeszcze Panasonic.Jak Myslicie jaki wybrac najlepiej,dodam że szukam jedynie z FULL HD i 40" lub 42".Mozecie doradzic?

Obecnie Samsung ma najlpsze Matryce więc ci doradzam tej firmy a co do modelu to nie wiem musiałbym poszukać

najlepiej poczytać jakieś fora RTV albo jakiegoś speca sie poradzić

06 Sty 2008, 02:20

tirex52 napisał(a):Ja bym ci polecił SHARP marka dobra ale też dobra marka to Panasonic

Nie mów mi nic o sharp'ah mojej znajomej już 3 raz telewizor wymieniają bo co chwila się w nim co innego sypie.........

Obecnie Samsung ma najlpsze Matryce więc ci doradzam tej firmy a co do modelu to nie wiem musiałbym poszukać

najlepiej poczytać jakieś fora RTV albo jakiegoś speca sie poradzić

Tutaj się zgadzam w stu procentach, samsung is the best :).

06 Sty 2008, 12:05

destyny napisał(a):
tirex52 napisał(a):Ja bym ci polecił SHARP marka dobra ale też dobra marka to Panasonic

Nie mów mi nic o sharp'ah mojej znajomej już 3 raz telewizor wymieniają bo co chwila się w nim co innego sypie.........

Hmm.. ja jak gram z kumplem używając właśnie SHARP`a to jestem bardzo zadowolony i prze pół roku ani razu nam nie nawalił.

07 Sty 2008, 23:21

Ja wybrałbym:
Kod:
http://www.komputronik.pl/TV_/_Hi_Fi/Telewizory_LCD/Sony/Bravia_Full_HD/40_Sony_Bravia_W_2000/pelny,id,38730/

albo:
Kod:
http://www.komputronik.pl/TV_/_Hi_Fi/Telewizory_LCD/Sharp/Aquos_Full_HD/42_Sharp_LC42X20E/pelny,id,47772/

Sharp jest tańszy ma lepszą matrycę i 2 razy szybszy czas reakcji.
Wyślij odpowiedź