Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Legalny system windows w promocji z komputere za 170zł ?? :d

12 Gru 2006, 22:31

znalazłem śmieszną rzecz na allegro ;]

mianowicie: WINDOW XP PROFESSIONAL OEM
W polskiej wersji językowej

następnie czytamy:

W skład wchodzi: licencja (naklejka), oraz płyta cd z plikami instalacyjnymi
Na płytce znajduje sie napis Dell, ale płyta działa na kazdym komputerze. Na naklejce nie ma tego napisu[i]

teraz rozumiemy dlaczego jest konkuręcyjnie tani ;d ale 3mu az tak??

oraz najbardziej śmieszna rzecz ;d tgz... dym i ogień ;)

[i]W razie jakich kolwiek problemów z instalacją służę pomocą
System sprzedaję wraz z komputerem Dell (juz nie działającym)

link do strony z allegro:
https://ssl.allegro.pl/item149948954_re ... 69_zl.html

13 Gru 2006, 09:39

KIcha !
I ma tego jeszcze 6 z 17 . Ciekawe skąd i nigdy nieaktywowane .
Za to pewnie zaj....e i klucze już są na czarnej liście Microsoftu.
Zarejestrujesz taki system i u dżwi stanie załoga DŻI :D :D :D :D

Jakiś dobry samarytanin .

Możliwe też że to piraty , tylko dobrze zrobine (z pełnym dostępem do witryny microsoftu - są takie) [/i]

13 Gru 2006, 11:02

Moje zdanie jest takie , ze chłopak zdobył w jakiś sposób nie działające juz komputery dell z naklejką..... potem skołował płyty instalacyjne.... myślę ze te komputery chodziło w jakimś biurze tak długo az nie padły a teraz on postanowił je sprzedać :) . Ja mam na obudowie naklejkę WINDOWSA XP HE i nie możliwe jest zerwanie tej naklejki , znaczy się zerwanie jest możliwe ale po tym naklejka nie będzie się już do niczego nadawała , wiec można sobie ją w pupe wsadzić :) . A jeszcze jedna rzecz jeśli to jest wersja oem to do jednego komputera , to jeśli one są zarejestrowane :D to ludzie i tak mają zoonka :) .

A mam takie pytanie czy można sprawdzić gdzieś na necie jakie cd-key są na czarnej liście Microsoftu :) ? Jest gdzieś na necie taka o to lista ?

13 Gru 2006, 11:30

A mam takie pytanie czy można sprawdzić gdzieś na necie jakie cd-key są na czarnej liście Microsoftu n ? Jest gdzieś na necie taka o to lista ?

Raczej nie ma do publicznej wiadomości . Było by bez sensu.

13 Gru 2006, 20:32

jego konto zostało zwieszone właśnie ;d <sprzedawcy tego wina>
Wyślij odpowiedź