Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
17 Paź 2011, 20:42
Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem, że marka Lenovo w Polsce stała się dośc popularna.
Nadszedł czas, żeby zamienić swojego kochanego PC'tka na coś mniejszego i nowszego.
Niechce żadnego"wypaśnego" sprzętu za kilka tys, tylko coś w granicach 1500zł i właśnie ostatnio znalazłem laptopa Lenovo z565a w promocji właśnie za niecałe 1500zł.
Chciałbym was prosić o porade w sprawie kupna laptopa właśnie z tej firmy (bo jak wiadomo Toshiby za taką cene nie kupie), bądź coś z HP bo nie jestem zbyt obeznany z tymi markami (Hp jako laptop) i niewiem czy warto inwestować czy lepiej faktycznie dołożyć parę "groszy" i mieć choćby jakąś Toshibe
18 Paź 2011, 02:48
Zastanawiam się po czym wnosisz, że Lenovo to kiepska marka, a Toshibę stawiasz na piedestale. Osobiście zastanowiłbym się nad porównaniem podzespołów i parametrów konkurencyjnych laptopów gdyż marka jest sprawą drugorzędną. Lenovo o którym piszesz jest wyposażony w procesor AMD Turion II - z mojego osobistego doświadczenia wynika, że laptopy oparte o AMD należy omijać szerokim łukiem. Są bardzo hałaśliwe i grzeją się w dość nieprzyzwoity sposób. Poszukaj lepiej czegoś na sprawdzonej platformie Intela, który od lat nie zawodzi.
18 Paź 2011, 02:50
Mogę Ci jeszcze poradzić abyś skupił się na producentach którzy specjalizują się w produkcji komputerów przenośnych... Asus, Dell czy Lenovo (IBM).
18 Paź 2011, 19:32
Nie powiem nic oryginalnego. Skupiłbym się na firmach, które zajmują się tego typu sprzętem od dłuższego odcinka czasu. Osobiście wybierałbym pomiędzy Dell / Asus / HP.
18 Paź 2011, 20:52
Nie twierdze, że Lenovo to zła marka, poprostu nie znam jej tak jak np.Toshibe, z którą już miałem kontakt.
Gdy przeglądałem lapki w Saturnie, w tymprzedziale cenowym widziałem też HP'ka cq56-120sw (niestety nie przyjżałem mu się zbyt dokładnie).
W sumie to sprawdzałem 4 sprzęty (w tym ten HP):
Lenovo G550
Toshiba C660-1mt
Acer 5736z
Toshiba C660-16Z P6100 (ten znalazłem przed chwila,parametry moim zdaniem ok,no i też cena)
19 Paź 2011, 04:48
Lenovo to nie jest czasem dawny IBM ? Tak mi coś w głowie świta.
Moja dziewczyna ma laptopa firmy lenovo, nie ma z nim najmniejszych problemów. Cichutki i wydajny.
Moje zdanie jest takie że nie ma sensu przepłać, podzespoły są brane od tych samych "producentów" intel, amd, ati, nividia itd.
19 Paź 2011, 15:17
destyny napisał(a):Lenovo to nie jest czasem dawny IBM ? Tak mi coś w głowie świta.
Tak, kupili od IBMa odpowiedni pakiet akcji.
30 Paź 2011, 09:36
Panowie wybór wkońcu padł na Toshiba 15.6" Satellite C660D-169, niecałe 1700zł.
Po prawie tygodniowym użytkowaniu mogę stwierdzić, że był to trafny wybór.
Komputer jest szybki, nie zawiesza się i przy tym chodzi naprawde cicho (procesor amd).
Dzięki wam za porady, pozdrawiam
ZAMYKAMY