Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

livebox tp - ma to ktos?

12 Kwi 2007, 22:14

witam, jak w temacie. od paru tygodniu męczą mnie z tp o to ale chcialbym sie spytac kogos doswiadczonego kto to ma.

jesli ktos bylby chetny.. :p

13 Kwi 2007, 12:21

O co Cię męczą ? Żebyś wziął LB ?

Sam nie mam ale u kolesia testowaliśmy i nic to nie daje wiecej jedynie problemy a połączeniem , stery , P2P .Pewnie że jak już daliśmy sobie radę z tym wszystkim to działa ale tak jak standardowy modem , a te pierdoły z raklamy o mamusi oglądającej DVD , bracie z MP3 ,tatusiu gadającym z wujkiem ,trzech mailach jednoczesnie i graniu online że to wszystko w tem samym czasie niech Tp wszadzi miedzy bajki .
Jest to możliwe , może w kilku miejscach w kraju i to przy łączu 6 Mb.

13 Kwi 2007, 14:32

A pierdoły opowiadasz. Owszem reklama przekorolowana ale zawsze tak jest. Skonfigurować sie to da dość łatwo, tylko trzeba instrukcje czytać i co niektóre rzeczy pominąć. Telewizji nie próbowałem ale gada sie przez to spoko i można chodzić po necie. Lap sam wykrywa Wi-Fi jak włączone. Tylko za pierwszym razem trzeba to dobrze skonfigurować. Konfiguracja jest nawet prostsza niż zwykłego routera Wi-Fi. A poza tym kup taki sprzęt za ile w sumie może 120zł(jak nie taniej)??

14 Kwi 2007, 19:41

Mac napisał(a): i można chodzić po necie.

o jak fajnie :P
Aha no i wciskaja pierdoły z tą tv. To jest za darmo w pakiecie czy też się płaci? Bo za "wypozyczenie" filmu sie placi. Tam jest pare pakietów. Mam zamiar brac ten podstawowy za 1zł do abonamentu przez 4 miechy i potem 10 zl przez reszte, tyle ze narazie na okres probny. To co z tą telewizją? 8)

14 Kwi 2007, 20:27

Chodziło mi o to że gadasz i jednocześnie chodzisz po necie.
Jak masz dostęp do TV to git. Podobno nawet Cyfra+ idzie przez livebox. Jak nie ma TV tudzież wypożyczalni filmów to to ***. Jeszcze nie wiem w jaki sposób kabel od lana do TV podpinają. Pewnie jakaś przejściówka.

14 Kwi 2007, 21:27

" Podobno nawet Cyfra+"
na pakiecie za 29,90 :lol:

15 Kwi 2007, 09:10

Abonament płacisz za Cyfre+ osobno. Tylko zamiast talerza masz liveboxa.

22 Maj 2007, 21:18

Powiem krótko i na temat liveboxa mam juz około 3 miesency i jestem zniego całkowicie zadowolony dziekujie:):):)!!!!!!!
Wyślij odpowiedź