Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

LOGOWANIE, START VISTY

02 Mar 2011, 22:30

Otóż wczoraj podczas korzystania z komputera stacjonarnego, elektrownia wyłączyła prąd w całej mojej miejscowości, natychmiastowo odcinając dopływ prądu do PC-ta.

Dziś próbując uruchomić komputer, nie wyświetliło się ani logo Windows-a ani ekran logowania, pozostaje tylko "myszka na czarnym tle". Sprawdzałem i problem nie znika nawet po długim (1h) oczekiwaniu.
Tak samo jest w trybie awaryjnym jak i w ostatniej dobrej konfiguracji.
Co robić?

PS Przy dłuższym oczekiwaniu pokazuje się wygaszacz (ten podstawowy Win Vista).

Re: LOGOWANIE, START VISTY

02 Mar 2011, 22:40

Spróbuj zrestartować BIOS. Napisałeś, że nie uruchamia się tryb awaryjny. A czy ten tryb ale z wierszem polecenia się uruchamia?

02 Mar 2011, 23:22

F8 przy starcie systemu i wybierz ostatnią znaną działającą dobrą konfigurację.

02 Mar 2011, 23:26

cosik_ktosik:

Tak samo jest w trybie awaryjnym jak i w ostatniej dobrej konfiguracji.

03 Mar 2011, 13:51

Zbootuj z płyty instalacyjnej Visty i wybierz opcję Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania.

04 Mar 2011, 23:22

Panowie jest pytanie. Jak uruchamiam system z płytki (oryginalnej rzecz jasna) to dostępne mam tylko dwie opcje: Windows Setup (EMS Enabled) i Windows Memory Diagnostic. Przy wybraniu tej pierwszej rozpoczyna się proces instalacji Visty..........I tu moje pytanie: jak włączyć "Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania"?

05 Mar 2011, 09:49

W takim razie użyj płytki opisanej tu -> http://www.searchengines.pl/Windows-RE-t98574.html

12 Mar 2011, 19:14

spróbowałem ten sposób....i niestety rezultatów się nie doczekałem (system naprawiał się ponad 3h)....więc przeinstalowywałem system i jest OK....
dzięki wszystkim za pomic
Wyślij odpowiedź