Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Malwarebytes: wyłączenie funkcji blokowania stron wychodzący

20 Kwi 2012, 12:10

Witam.
Mam problem z Malwarebytes..otóż jak włączę ochronę to jak włączę np.Tlen to pojawia się "dymek"że blokuje mi stronę wychodzącą i tlen nie pokazuje mi maili...wpisuje Tlen do listy ignorowanych i wtedy się pokazują,ale jak wyłączę tlen i włącze ponownie to znowu jest to samo chociaż Mb ma już wpisany tlen do listy ignorowanych?
Czy jest możliwość wyłączenia w Mb funkcji blokowania stron wychodzących?

Re: Malwarebytes problem

20 Kwi 2012, 13:53

Jest możliwość całkowitego wyłączenia blokowania stron.

20 Kwi 2012, 16:35

No to wtedy po co ta ochrona?

20 Kwi 2012, 16:52

To już pytanie do twórców Malwarebytes :) No niestety, był i jest problem z blokowaniem stron przez niego i nic na to nie poradzimy.

25 Kwi 2012, 12:57

Dzięki.

25 Kwi 2012, 13:07

A nie lepiej bylo by ci zainstalowac jakiegos antywira a malwarebyter'a zostawic sobie jako skaner na zadanie?

25 Kwi 2012, 13:13

Pewnie że było by lepiej...ale nie mam kasy na zakup a nie wiem jaki darmowy byłby w miare dobry i czy spełni swoje zadanie?

25 Kwi 2012, 14:18

Avast nie wystarczy? Ja tam nie mam problemów z nim (chociaż w sumie jak się wchodzi tylko na pewne strony, to antywir nie byłby w ogóle potrzebny)

25 Kwi 2012, 16:35

Bardzo dobry i w pelni darmowy antywirus -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... virus.html

Re: Malwarebytes: wyłączenie funkcji blokowania stron wychod

26 Kwi 2012, 12:54

Bardzo wielkie dzięki!
Wypróbuje go.

28 Kwi 2012, 10:13

No zainstalowałem..ale trochę mi narozrabiał ..nie mogłem włączyć kilku programów i gry?
Nie wiem..może są jakieś ustawienia które trzeba wyłączyć żeby nie blokował tych programów?
I czy można go wyłączyć jak np.nie używa się internetu (bo jak gram lub coś robie na kompie to wyłączam internet)

28 Kwi 2012, 12:16

Po prostu zainstaluj darmową wersję.

28 Kwi 2012, 15:46

No właśnie zainstalowałem COMODO darmowy ten z instalek...i to on właśnie trochę narozrabiał.

28 Kwi 2012, 15:51

Na czas niekozytania z neta mozesz go wylaczyc bo niestety jest on bardzo czulym antywirem i dlatego tak rozrabia :D

28 Kwi 2012, 18:14

bajbus napisał(a):Na czas niekozytania z neta mozesz go wylaczyc bo niestety jest on bardzo czulym antywirem i dlatego tak rozrabia :D

Bez sensu. Moja poprzednia wypowiedź odnosiła się do Malwarebytes`a. Co do Comodo to po prostu odpowiednio Go skonfiguruj -> http://forum.safegroup.pl/film-maksymal ... t1059.html.
Wyślij odpowiedź