Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Mały problem z IE

05 Paź 2005, 17:00

Witam. Posiadam na komputerze IE 6.0. Aby wejść na jakąś stronę muszę wpisać cały adres internetowy razem z www, bo mi się inaczej nie załaduje. Kiedyś miałem IE 5.0 i nie musiałem wpisywać www. Czy wie ktoś jak to "naprawić" aby nie trzeba było wpisywać tego www? Z góry dzięki.

05 Paź 2005, 17:44

proste zainstaluj firefoxa i z niego korzystaj tego sie nie da naprawic to neostrada TP

05 Paź 2005, 19:00

Sciągnij OPERE (znajdziesz na www.instalki.pl) - wiele lepsza niz FireFox i bardziej bezpieczna :wink:

05 Paź 2005, 20:24

ściągnij NETSCAPE'A naprawde warto...

06 Paź 2005, 10:39

tylko Opera najlepiej wersja 8.5PL jest super dziala tez jako program pocztowy i ma kupe przydatnych opcji m.in. blokowanie okienek po-up dzieki temu trudniej zlapac jakiegos wirusa :grin:

06 Paź 2005, 18:12

manius23 napisał(a):tylko Opera najlepiej wersja 8.5PL jest super dziala tez jako program pocztowy i ma kupe przydatnych opcji m.in. blokowanie okienek po-up dzieki temu trudniej zlapac jakiegos wirusa :grin:
Większość wirusów, które złapiesz podczas przeglądania internetu kryje się w skryptach javy - zablokowanie wyskakujących okienek nic nie pomoże. Wyłączenie Javascript - owszem.

06 Paź 2005, 19:02

tyle ze bez javy niewiele zdzialasz w necie :D

06 Paź 2005, 19:17

manius23 napisał(a):tyle ze bez javy niewiele zdzialasz w necie :D
Niektóre antywirusy posiadają opcję blokowania złośliwych skryptów, natomiast niemal każda przeglądarka (jeżeli jest uwzględniona taka opcja) wysyła ostrzeżenia o uruchomieniu podejrzanego skryptu... Natomiast co do Opery, to zarówno Firefox, jak i IE posiadają opcję blokowania okienek pop-up.

06 Paź 2005, 19:20

gdzie się wyłącza javascript i jakie są tego konsekwencje

06 Paź 2005, 19:27

zebras rulez napisał(a):gdzie się wyłącza javascript i jakie są tego konsekwencje

Wchodzisz kolejno w Panel sterowania, Opcje internetowe, zakładka Zabezpieczenia, klikasz na Poziom niestandardowy... Na liście szukasz pozycji: Obsługa skryptów. Jeżeli chcesz wyłączyć Javascript zaznaczasz opcję Wyłącz w polu: Wykonywanie skryptów apletów języka Java. Wyłączasz także opcję: Wykonywanie aktywnych skryptów. Możesz także ustawić blokowanie skryptów w opcjach twojej przeglądarki... Brak obsługi Javascript może spowodować, że pewne strony nie będą się otwierać...

06 Paź 2005, 20:10

a cos wiecej?
jakie strony?

06 Paź 2005, 20:38

zebras rulez napisał(a):a cos wiecej?
jakie strony?

Chyba nie myślisz, że podam ci listę... :551: Mogą występić problemy z otwarciem stronki, jaka posiada skrypty apletów Javy. Mogą to być na przykład czaty (Javascript) i większość stron www .

06 Paź 2005, 23:33

Nie używać IE !! to jest gówno wielkie !! Ja uzywam opery (bez banera - jak niechcecie mieć banera w operze piszcie mi na gg 3279512) fire fox jest dobry ale dziwny głupio wydląda i wogle. OPERA THE BEST !!!

06 Paź 2005, 23:38

heh to się nie opłaca
i tak uzywam Mozilli , to raczej mam osłonę od wirusow
jak myslisz avast to dobry antywir?
bo mnie troche zawodzi.....

06 Paź 2005, 23:49

jak cię zawodzi to jak może byc dobry ??? :555:
Wyślij odpowiedź