Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Mam problem z programami P2P!!!

17 Lut 2005, 02:35

Siemanko!
Mam problem z programami typu P2P. Na swoim kompie posiadam Windowsa XP. Mam odblokowane wszystkie firewalle ale programy i tak nie chcą podłączać mi się do sieci. Kiedyś działała mi shareaza a teraz już nic nie działa. Wyświetla się napis łączę i nic więcej. Słyszałem że administratorzy niektórych sieci narzucają firewalle na tego typu programy. Słyszałem również że da się to ominąć poprzez tunele. Skąd mogę wziąść te tunele internetowe??? :? [/img]

17 Lut 2005, 12:18

Jeżeli jesteś mało zawansowanym użytkownikiem to raczej bym się w takie rzeczy nie bawił ale szczerze to dziwne że nie możesz ruszyć na p2p a DC++ ci działa??

Nic nie działa!

17 Lut 2005, 14:22

Tak jak już mówiłem próbowałem odpalać wszystko shareaze, kazee, eMule, DC++. Próbowałem zmieniać porty wyłączać firewall ale to nic nie dało. Dlatego też próbuję znaleźć link na którym mógłbym dostać te tunele. Słyszałem że nie spowalniają pracy internetu i w niczym nie przeszkadzają. Tak poza tym mam pytanko. Czy Norton internet security 2005 ma firewall? Może to on blokuje dostęp do sieci. :roll:

18 Lut 2005, 19:25

Powiem szczerze to nie wiem czy norton ma firewalla ale beradzo prawdopodobne chyba gdzie takie coś czytałem napewno na google.pl znajdziesz cos na ten temat :wink:

19 Lut 2005, 09:27

Hmmm......
Sprawa bardzo dziwna......
Spróbuj poinstalować najnowsze sterowniki do karty sieciowej i do płyty głównej może to pomoże.....

19 Lut 2005, 14:05

Myśle ze tu Norton nic do tego niema przeciesz mozesz zawsze wylonczyc go proponuje odinstalowac program Kazaa i wyrzucic wszystkie jego pliki z dysku C oczywiscie tylko Kazze i zainstalowac jecze raz Kazze powodzenia :?:

21 Mar 2005, 20:21

Sciągnij z INSTALEK Aresa .Nortona wywal a zainstaluj sobie Avasta 4 Home PL izarejestruj go :wink:
Wyślij odpowiedź