Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
14 Sty 2009, 16:28
Witam,
zdaje się, że mój problem nie odbiega tamatycznie od poniższych. Mój komputer zainfekowany został kilkoma nieprzyjemnymi "syfami", które wraz z każdym usunięciem powracają. Nie bardzo potrafie sobie z tym poradzić, a jak wiadomo żaden moment nie jest odpowiedni (ja jestem w trakcie pisania pracy mgr.) na utrudniające pracę wirusy, konie trojańskie itd.. Bardzo więc proszę o pomoc. Zgodnie z postami w poprzednich tematach wykonałem scany progamami HiJackThis i ComboFix, które zamieszczam ponieżej:
HiJackThis log:
http://www.wklej.eu/index.php?id=e73ccecdc8ComboFix:
http://www.wklej.eu/index.php?id=219bb3cd0cDodatkowo chcialbym zaznaczyć, iż jeden z programów antywirusowych wykrył wirusa w pamięci operacyjnej, ponaddto pojawil się problem z plikiem "Resycled/boot.com" i kilka innych. Mam nadzieję że powyższe logi wszystko wyjaśnią. Jeszcze raz proszę o pomoc w zmaganiach ze świństwem tego wirtualnego świata.
15 Sty 2009, 00:44
Wylecz pendriva lub kartę pamięci
Perlovga Removal ToolFlash Disinfectorlub format
Pobierz
ComboFix, ale nie uruchamiaj
Zaznacz, wklej do notatnika, i zapisz plik jako
CFScript.txt najlepiej aby ikonka tego pliku znajdowała się obok ikonki ComboFix.exe
File::
I:\LaunchU3.exe
H:\ncyrf.bat
F:\Autorun.exe
Registry::
[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{f77e0876-6843-11dd-aa65-000feac80921}]
Zaznacz, wklej do notatnika, i zapisz plik jako
CFScript.txt najlepiej aby ikonka tego pliku znajdowała się obok ikonki ComboFix.exe
Na czas skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusyPrzeciągnij i upuść plik
CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe powinno rozpocząć się usuwanie po tym daj log na forum

- jak na obrazku

- jak na obrazku
Loga wklejasz na
WKLEJ EU lub
WKLEJ ORG a w poście daj linka
15 Sty 2009, 02:25
W pierwszych slowach dziękuję za pomoc, oto link do loga z ComboFix:
http://www.wklej.eu/index.php?id=f302670c1cPozdrawiam i życzę przyjemnej nocy.
15 Sty 2009, 23:36
Wylecz pendriva lub kartę pamięci
Perlovga Removal ToolFlash Disinfectorlub format
usuń ręcznie folder
C: \Qoobox oraz instalkę
Combofix z dysku.
Pobierz
CCleanerlub
CleanGPprzeskanuj nim i wyczyść rejestr.
Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.
INSTRUKCJAprzeskanuj komputer
Kasperskygdy będą wirusy pokaż raport lub
Dr.Web Cure It!