Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

mam wielki problem

29 Gru 2004, 16:35

:twisted: wiecie mam problem .Pewnego cudownego dnia włączyłem mojrego kompa i włączyłem ,,moj komputer"a tu co znikneła mi ikona i wszystko związane z napędem cd rom ale ssie wysuwa . czyli nagrywarki teraz narazie korzystam tylko z napędu dwd prosze o kontakt na gg 6609213 dzięki a w zamian powiem sąd można ściągnąć emulator do SA dzęki i narka :)

29 Gru 2004, 17:44

.................
Spotkalem sie z tym problemem....
Nie wiem dlaczego sie tak robi , ale podejrzewam jakis problem service packa 1 pod xp...... moze ma on problem z obsługą niektorych cdromow.......
Bynajmniej to jest zykla przewieszka cdromu. Ja 'odvieszam' go wrzucajac plyte z xp do cdromu i pozwalając mu wykryc ja w dosie. Niech ją tylko wykryje i potem powinno byc ok.
(Wiem ze to troche po cajmersku ale nie mam pojęcia dlaczego sie tak dzieje i nie znam jakiegos ssensownego rozwiazania tego problemu. Wiec jezeli ktos zna przyczyne tego bubla to ja równiez podpisuje sie pod podziekowaniami :))

08 Lut 2005, 00:41

spotkałem sie z tym problemem
jest to dosyć częsta wada w windach z seri 9x
- CISZ - nie zawiesza sie, surferowi chodziło o to że wogóle znikł CD-rom
wejdz w menadżer urządzeń - zazwyczaj dzieje sie tak jak są problemy z kontrolerem IDE
proponyje prosry zabieg przeinstalowania sterowników które zapewne dostałeś razem z kompem (mainboard lub motherboard) problem jednak w tym że zazwyczaj znajdują sie one na płycie CD więc albo do kogo wyskoczysz i po sieci prześlesz albo ściągniesz nowe stery do chipseta
pozdro i nerka

08 Lut 2005, 07:28

Do zwykłych napędów nie dają sterowników (przynajmniej teraz). Jak co to dadzą jakieś Nero albo inny soft do wypalania ale nie sterowniki.

08 Lut 2005, 11:25

KOWI - chodzi o sterownik do płyty głównej (do chipseta) a nie do samego napędu - sterownik ten odpowiada między innymi za komunikacje ze wszelkimi dyskami typu HD, DVD, CD-ROM itp.

08 Lut 2005, 14:37

Technolo napisał(a):KOWI - chodzi o sterownik do płyty głównej (do chipseta) a nie do samego napędu - sterownik ten odpowiada między innymi za komunikacje ze wszelkimi dyskami typu HD, DVD, CD-ROM itp.

Ale na sterownikach od płyty głównej instalujesz tylko to co jest w Setup i nic dodatkowego. Nawet nie wiesz podczas instalacji co on ci do komputera instaluje chyba że jest taki instalator który po kolei pyta co instalować (MAINBOARD, AGP, SOUND, LAN...). Ale one rzadko się zdarzają, tak jak te które mają do każdej rzeczy osobny program (ja mam taki)

08 Lut 2005, 15:06

Kowi - ja cie bardzo prosze .......... sterownik do chipsetu jest instalowany przed instalacją karty VGA i w większości wypadków jest instalowany automatycznie - nawet nic o tym niewiesz bo nie ma takiego monitu
jak czegoś nie jesteś pewien albo sie na czymś nieznasz to sie nie wypowiadaj bo jak narazie odnosze wrazenie ze na siłe prubujesz podnieś swój status i piszesz posty na siłe - aby była sztuka
nio to by było na tyle mojego postu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: BŁOGOSŁAWIENI KTÓRZY NIE WIDZIELI A UWIERZYLI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

08 Lut 2005, 15:28

Ale zależy o które sterowniki Ci chodzi :?: Czy o te co instalator sobie sam "po cichu" wgrywa przed instalacją systemu, czy o te co samemu trzeba wgrać po instalacji systemu (do płyty głównej).
Wyślij odpowiedź