Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Zalegalizowac czy nie ?

TAK
4
29%
NIE
10
71%

Razem głosów : 14

MARIHUANA...

28 Mar 2006, 00:30

Co myślicie na temat MARIHUANY czy w Polsce powinni zalegalizowac tak jak w Holandii ?

ImageImageImageImage

28 Mar 2006, 07:17

Pewnie wielu moich kumpli by powiedziało ze tak... Ale ja mysle ze nie ma sensu kusić małolatów do palenia takiego shitu. A jak ktos chce palic to czy legalne czy tez nie i tak bedzie.

PS. Ja oczywiście nie pale tego badziewia :)

28 Mar 2006, 07:51

Moje zdanie jest takie
Wszystkich rozprowadzajacych jakiekolwiek prochy w szkolach i nie tylko powinni wieszac za jaja w centrum miast na widoku a potem ukamieniowac.

28 Mar 2006, 09:44

Popatrzcie na to z innej strony,ja tu nikogo nie zamierzam przekonywać do zmiany poglądów każdy ma swoje podejście tyle tylko ze dozwolone jest to w Holandii po skończeniu pełnoletniości moim zdanie powinno być zalegalizowane (co nie znaczy ze musze palić) a co do tego że w szkołach sprzedają to już inna historia bo to nie jest tak jak w telewizji mówią (telewizja kłamie);) że do szkoły zaglądają dilerzy i w ciskają komuś cos (to nie te czasy)
Teraz na 1 klasę Np. 30 osób przynajmniej jest 3 dilów i to są twoje koleżanki czy koledzy (nikt z poza szkoły). Na osiedlach wszyscy wiemy jak jest… i tu pada pytanie czy zalegalizować czy nie ? Po pierwsze po legalizacji każdy pełnoletni decyduje sam czy pali czy nie , po drugie zarabia na tym Polska (podatki) , po trzecie jak złapią twojego kolegę czy koleżankę ze śladową ilością na własny użytek to nie idzie siedzieć na 3 lata (tylko dlatego że chciał/a zapalić , po czwarte kupujesz to legalnie w coffeshopie i jest to naturalne (Pan Bóg stworzył roślinność na ziemi) , po piąte jak chcesz zapalić idziesz palić legalnie bez stresów (3 lata) i naturalne hodowlane odmiany nie tak jak to jest teraz ze dodają różnych ulepszaczy w nielegalnych hodowlach (byle by miało większego kopa , co może się na twój zdrowiu odbić) Tak więc trzeba się dobrze zastanowić i przemyśleć wszystkie za i przeciw , tak jak napisałem na początku nie chcę nikogo do niczego przekonywać !!! To jest tylko i wyłącznie moja opinia .

P.S. Już tak całkiem na marginesie skoro nie chcą zalegalizować w trosce o nasze zdrowie to dlaczego papierosy są legalne wszyscy od dawna wiedzą ze palenie zabija a jest to całkiem legalne i to jakoś nikomu nie przeszkadza kto chce to pali kto nie to nie …proste !!!

28 Mar 2006, 11:12

Jeśli zalegalizuje się marihuane stanie sie ona równie łatwo dostępna dla nieletnich jak papierosy i alkohol :wink:
Zawsze znajdzie, się nazwijmy to "ziutek", który wejdzie do sklepu i kupi jedno czy drugie małolatom.
Dlatego uważam że problem Nie tkwi w tym czy legalizować (co niesie pewnwe korzyści jak wspomniał Górecki), czy nie (co powoduje że kupuje się z niepewnych żródeł i niewiadomo co), tylko w podejściu do tej sprawy ludzi.
Są tacy który palą bo lubią i ok, to ich sprawa, ale pytanie brzmi co zrobić żeby jeden czy drugi koleżka z 5 klasy podstawówki nie mógł tego kupić i jak karać tych, którzy dopuścili do sytuacji że dzieciak chodzi "nabuchany" 8)
Nie jestem ani za,ani przeciw. Uważam że wszystko jest dla ludzi, ale należy korzystać z tych "dobrodziejstw" z umiaremi rozsądnie.

A co do dilowania w szkołach zgadzam się z manius23, za jaja na rynku i wkazamaty na 25 lat, odechce się jednemy z drugim szybko zarobić na dzieciakach :twisted:

28 Mar 2006, 13:57

osobiscie jestem za glosem za "tak" -choc nie lubie drugow ani ganji....

Ale jeśli już był bym w Amsterdamie w jakims cafee shop to dlaczego nie sprobowac. w polsce tez bym sobie od czasu do czasu poszedl sie zjarac -klimat na maXa...

ja chce sprobowac: Space Cookie's

KOSMICZE CIASTECZKA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

28 Mar 2006, 14:53

"Zakazany owoc lepiej smakuje" Jak ganja bedzie szeroko dostępna to juz nie bedzie tosamo!! Taka przynajmniej jest opinia ludzi z mojej klasy (30 chłpaków) Mnie to osobiscie najmniej bedzie dotyczyc bo potrafie miec dobry humor bez wspomagaczy :D

28 Mar 2006, 20:15

Ja osobiście nie palę, ale moja dusza ekonomisty podpowiada mi że powinno się zalegalizować marihuanę, ludzie i tak się trują paląc to, a tak to i Polska miałaby z tego jakieś kożyści materialne.

Chociaż tak na marginesie dopowiadając, to naukowcy już stwierdzili że palenie zioła raz na jakiś czas w jakimś tam stopniu jest pożyteczne dla zdrowia (średnio raz na trzy miesiące).

W każdym bądź razie mój głos jest na TAK

29 Mar 2006, 16:23

Nie porownujcie Polski do Holandi bo nasze społeczeństwa mają zupełnie inną mentalność np. tam nawet płotów nie mam a ludzie zostawaiaja dom otwarty nawet na dlugie godziny co w polsce bylo by nie do pomyslenia bo zaraz ktos by cie obrobil. Unich homoseksualisci moga brac slub w polsce jest to nie do pomyslenia(i dobrze ze nie moga) . Dla nich prostytucja jest czymś na porzadku dziennym u nas raczej okazją(nigdy nie bylem nie wypowiem sie na ten temat, a szkoda :D )

Był bym w 100%, ale jeśli to miałoby być czyste i bez zadnego gowna co roz**a łep tzn. srodki takie jak "kret" , trudka na szczury czy oranż metylowy. To co dostajesz od przecietnego dilera to gowno takie same jak prochy czy feta a ćpun to ćpun przynajmniej dla mnie.

29 Mar 2006, 17:37

po krótce w poscie zawarłbym to co napicał Góreki!! całkowicie sie z nim zgadam.

Narkotyki mozna opodatkować i monopol dac np. państwu. Kazdy zyskuje na tym a ze małolaty pala, cpaja i pija to nie jest wina państwa tylko ludzi który im to sprzedaja.
jezeli ktos w wieku 15 lat chcem sobie zapalic, wciagnac czy wypic to i tak to znajdzie sobie to czego potrzebuje!!
obojetnie czy to bedzie sklep czy kolega.
tylko jesli bedzie to sklepo to bedzie miał pewnos co kupuje!!

mi wcale nie szkoda ludzi którzy sie zachlej albo zacpaja to jest ich wybór!!
kazdy ma swój mózg i powinien z niego korzystac jak nalezy. jezeli z niego nie korzsta to po co ma egzystowac na tym swiecie.
no chyba ze sa inne przyczyny ale to juz jest zupełnie inny temat.

PAPIEROSY = TAk
ALKOHOL = TAK
MARIHUANA =TAK

manius23 napisał(a):Moje zdanie jest takie
Wszystkich rozprowadzajacych jakiekolwiek prochy w szkolach i nie tylko powinni wieszac za jaja w centrum miast na widoku a potem ukamieniowac.

Tylko zauwaz ze prochy w szkołach sprzedaja rówiesnicy. to nie sa jacys obcy to jest kolega \ kolezanka z klasy!!

29 Mar 2006, 18:04

A wiec mnie nigdy do tego nie ciągło to odrazu mowie...
Napewno były by zalety i wady ale chyba wiecej wad:/ z tego co słyszałem9nauczycielka nam opowiadała bo była) ze w Holandii to nie jest zupełnie tak...
Tam niemozna kupic wszystkiego i wszedzie mozna kupic ale w jakiejs słabszej wersji
Napewno jak by zlegalizowali to by były sprawdzone zrodla i by ludzie wiedzieli co pala
Jesli by było legalne by był wiekszy dostep do tego dla młodiezy

Mnie to zreszt anie obchodzi i tak wiem ze nigdy nie bede palił

29 Mar 2006, 19:13

Ja od razu mówie, że jestem na NIE...

Odpowiedzcie sobie na pytanie, czy to tak na prawdę coś wam daje?? Lepiej się czujecie paląc to świństwo??(jak dla mnie) Może przez chwilę, ale to mija..

Nigdy nie paliłam marihuany i nie zamierzam, wystarczy mi, że paliłam papierosy przez jakiś czas..Dobrze, że mam to już za sobą..Nigdy więcej nie chcę się niczym truć..

Wydaje mi się, że Polska prędzej czy później wygrzebie się z tych swoich długów i nie potrzebuje do tego legalizacji marihuany, itd, itp..

29 Mar 2006, 19:37

qazimen napisał(a):Mnie to zreszt anie obchodzi i tak wiem ze nigdy nie bede palił

uwież, że mało jeszcze wiesz... wszystko wyjdzie z czasem ;)

nie jeden tak mowił i był tego pewien
Wyślij odpowiedź