Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

masowe urządzenie magazynujące nie działa kod 10

12 Wrz 2012, 20:19

Witam tak więc mam problem z urządzeniem marki no name jakaś chińszczyzna a jest to obudowa dla dysku ata 2,5" pod usb i mój windows xp pro nie jest w stanie uruchomić tego dysku brak dołaczonych do tego sterowników urządzenie ma standard usb 2.0 high speed sprawdzałem bios mój komputer obsługuje 2.0 i high speed chyba też ponieważ mam pendrive w tym standardzie i jest ok a owo urządzenie nie chce zaskoczyć sprawdzałem na innym kompie i działa bez zarzutu a u mnie nie chce ok przejdę do parametrów kompa : płyta główna to http://www.asrock.com/mb/SIS/K7S8X%20R3.0/ do tego zasilacz : feel 350 wat system xp pro sp 3. szukałem czegoś w chipgenius ale nic to nie dało układ to jakieś initio. dodam ze dysk jest widzialny w manadżerze urządzeń jako masowe urządzenie magazynujące i opatrzone wykrzyknikiem oraz komentarzem kod 10.
przepraszam ze post jest nieco chaotycznie napisany czekam na sugestie oraz pytania

Pozdrawiam:)

Re: masowe urządzenie magazynujące nie działa kod 10

12 Wrz 2012, 20:38

W menedżerze urządzeń spróbuj aktualizacji sterownika dla tego urządzenia.

12 Wrz 2012, 21:59

ok wiec napisze czego juz próbowałem zacznijmy od aktualizacji sterowników nic to nie dało podobnie jak wyinstalowanie wszystkich portów usb i ich ponowna instalacja nie wiem co może pomóc. dysk wenatrz obudowy jest 60gb ja mam proca 1,6 i 1 gb ramu i dysk jest w dwoch partycjach po ntfs a nie fat 32 tyle wiem bo podpinalem go kiedys pod zlaczke z 2,5 na 3,5 i hulał a tym samym komputerze

13 Wrz 2012, 20:46

problem rozwiązany kupiłem nowa obudowe jakies znanej marki za nieco wiecej kasy i działa bez zarzutu

13 Wrz 2012, 20:54

rada dla innych nie kupowac sprzetu no name
Wyślij odpowiedź