Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Microsoft application console

12 Lis 2008, 00:55

ostatnim czasie robiłem skan comboixem i skan ten się nie ukończył, ale komputer chodzi poprawnie zrobił sobie tam 50 procesów czy coś takiego. ale do czego zmierzam po skanowaniu dodało mi sie takie coś:

Image

nie przeszkadza mi to ale w czasie uruchamiania komputera pojawia się prośba, która trwa kilka sekund właściwie bardzo krótko 1 czy 2 sekundy czy chcesz uruchomić komputer w trybie windows xp home edition czy w Microsoft application console, ja nic nie robię i system uruchamia się normalnie czy można to jakoś wyłączyć czy nie można w panelach sterowania tego nie ma żeby odinstalować to coś... czy trzeba coś zmienić w tym oknie "msconfig" tam też jest tak zwany limit czasu na tym oknie napisany pamiętam żę kieduś linijek było mnie i limit czasu wynosił 0 sekund a teraz dwie?? dzięki za pomoc!! :500: pozdrawiam...

Re: Microsoft application console

12 Lis 2008, 02:19

Otwórz panel sterowania->system->zakładka zaawansowane->sekcja uruchamianie i odzyskiwanie->przycisk ustawienia->sekcja Domyślny system operacyjny->przycisk Edytuj.
Otworzy się notatnik z plikiem boot.ini

Usuń tą linijkę i zapisz zmiany.

To jest tylko konsola odzyskiwania, więc można ją usunąć.

12 Lis 2008, 09:33

tak to wygkląda co dokładie mam usunąć:

[boot loader]
timeout=2
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons <<<--- to mam usunąć ?? :568:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

dokładnie zaznacz "cosik_ktosik" dzięki...

12 Lis 2008, 12:17

Kod:
[boot loader]
timeout=2
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

Zapisz to (czyli zniknęła tylko ta jedna linijka).
Katalog C:\CMDCONS\ możesz także skasować.

12 Lis 2008, 20:36

cosik_ktosik dziękuje i pluski dla ciebie...
Wyślij odpowiedź