Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

mini opera w telefonie!

14 Kwi 2008, 21:51

witam!!
mam w telefonie mini opere i wykupiony pakiet na 20MB ale nie mogę zainstalować opery pojawia się błąd że próba połączenia z internetem nie powiodła się.
proszę o pomoc w tej sprawie!
z góry dziękuje!

14 Kwi 2008, 22:31

Jaka sieć ? (domyślam się że plus) Jaki telefon ?
Skonfigurowałeś połączenie wap gprs ?

Jeśli nie to skorzystaj z tego konfiguratora: LINK

ale nie mogę zainstalować opery pojawia się błąd że próba połączenia z internetem nie powiodła się.

Z tego co wywnioskowałem opera jest jeszcze niezainstalowana (wystąpił błąd), więc w jaki sposób mogła łączyć się z internetem ?. Chyba że źle zrozumiałem. Program się uruchamia ? błąd wyskakuj podczas próby instalacji czy podczas łączenia się z internetem ?

15 Kwi 2008, 14:57

sieć plus a telefon K750i
pobrałem mini opere i zapisałem ją w aplikacjach. Gdy ją włączam to pisze instalacja i się ładuje do chodzi gdzieś ok połowy i wyskakuje komunikat "zezwolić aplikacji na wysłanie do internetu?" daje tak i jest nieudane połączenie z internetem gdy dam nie jest to samo. MMS/GPRS jest włączone.

15 Kwi 2008, 16:32

Korzystałeś z konfiguratora ? (ustawienia wap gprs)

15 Kwi 2008, 16:55

tak
odebrałem i zainstalowałem

15 Kwi 2008, 17:07

ok już zrobiłem wielkie dzięki
a teraz mam pytanie czy jest możliwość oglądania filmów np z youtube.pl na tej mini operze i na telefonie k750i??

15 Kwi 2008, 17:44

na K750i nie ma takiej możliwości, jedynie na telefonach z symbianem gdy zainstalowany jest program Emtube, no chyba że sprawisz sobie N95 i zaktualizujesz softa wtedy będziesz mogł z pozycji przeglądarki oglądać. :)

15 Kwi 2008, 18:49

Jeśli chodzi o gprs oglądanie filmów z youtube wydaje się beznadziejne. Jeden filmik może zajmować sporo ponad 10-20 MB i zanim ci się zbuforuje minie trochę czasu. Emtube o którym pisał Kamuflash najpierw zapisuje dane w pamięci telefonu więc możliwe jest płynne odtwarzanie filmików. Co innego gdybyś miał telefon z Wi-Fi :wink:

16 Kwi 2008, 16:18

powie mi ktoś jak mogę skonfigurować motorole v1050 bo nigdzie nie mogę tego znaleźć?? a chce się połączyć z internetem

16 Kwi 2008, 17:03

Pozostaje ci konfiguracja manualna:

http://www.adminer.pl/gprs/ (w połowie strony)

16 Kwi 2008, 19:09

nie mogę się połączyć z internetem w telefonie pisze że sieć jest niedostępna!
Wyślij odpowiedź