Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Minimalizacja a wolne pobieranie!

17 Lis 2012, 17:21

Kiedy minimalizuje program np. Guild War 2 instalka, która ściąga patche i całą grę to jak zminimalizuje to wolno się pobiera jedzie po 400kb a jak dam żeby instalowanie było na wierzchu to jedzie po 1 mb ;?
Właśnie nie wiem czy to ustawienie komputera czy czego bo np. jakiś program utorrent pobieram coś i jak zminimalizuje program to w nim wolno pobiera jak dam na wierzch to normlanie :PP
Nie piszcie o co mi chodzi tylko o to że chcę ustawić żeby pobierało ta samą szybkością nawet jeśli zminimalizuje instalator pobierania!!
Jak ktoś wystarczająco pomoże to wyśle mu wiadomość pw jeśli będzie chciał z kluczem do triala :] Oraz do gry Smite!!

Re: Minimalizacja a wolne pobieranie!

17 Lis 2012, 19:46

A próbowałeś ustawiać Menadżerem priorytety? Chociaż w sumie nie wiem, czy to ma jakikolwiek związek z transferem plików.

17 Lis 2012, 20:24

Pangia napisał(a):A próbowałeś ustawiać Menadżerem priorytety? Chociaż w sumie nie wiem, czy to ma jakikolwiek związek z transferem plików.

czyli jak???
Jesteś pewny?? proszę o pewną pomoc ;p

18 Lis 2012, 12:27

No jak uruchomisz jakiś tam program, to później otwierasz menadżera zadań -> zakładka Procesy -> PPM na wybrany proces -> Ustaw priorytet. Aczkolwiek:
1. Nie ustawiaj dwóch najwyższych
2. Absolutnie nie wiem, czy coś to da
A najlepiej to po prostu nie minimalizować okna :P Zdaje się, że u mnie też coś takiego było, że jak się na transfer nie patrzyłem, to też ciągło, jakby nie mogło

25 Lis 2012, 15:09

yhy dzięki..
Wyślij odpowiedź