Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
04 Lip 2008, 22:38
Dla mojego monitora zalecana rozdzielczość to: 1680/1050 pikseli (tak mi w sklepie powiedzieli jag go kupowałem). Jednak niektóre strony przy tej rozdzielczości są bardzo wąskie. Wygląda to tak jak na skrenie po niżej
Jest jakiś sposób żeby one były szersze? no i litery trochę większe?
Monitor: LG Flatron L204WS
Karta: Nvidia GeForce 8600 GT
System XP SP 2
04 Lip 2008, 23:05
Jak duży monitor to duża rozdzielczość normalna rzecz żeby powiększyć litery i rozszerzyć strony to tylko musisz zmienić rozdzielczość na mniejszą innego sposobu raczej nie ma.
04 Lip 2008, 23:15
Jak duży monitor
20 cale plazma
to tylko musisz zmienić rozdzielczość na mniejszą
Robiłem tak to litery na większości pozostałych rozdzielczościach są bardzo rozmazane albo niewyrażne. Jedyna na jakiej rozdzielczości w której coś się da rozczytać to 1280/1024 ale z kolei obraz monitora jest węszy jak by ktoś włączył "video screen" (taki czarny poziomy pasek na dole i u góry monitora).
05 Lip 2008, 09:45
Jeśli masz plazmę to się nie dziw że masz wszystko w necie na pisane na wąsko,ja też mam monitor duży tylko lcd a nie plazmę i tak samo mam i mi to nie przeszkadza,a sposobu raczej na to nie ma.
05 Lip 2008, 15:06
niewiem czy to cos da ale mozesz spróbowac powiekszyc wystarczy trzymac ctrl i kręcić kołkiem na myszce w dół
05 Lip 2008, 15:17
Też z tak myślałem żeby tak robić ale te strony co normalnie widać to by były z kolei za duże, a takie ustawianie dla każdej strony z osobna to pracochłonne jest. To już będę musiał się przyzwyczaić do takiego widoku. No nic dzięki za odpowiedzi.
14 Lip 2008, 06:38
Ty masz monitor panoramiczny a w takich monitorach to jest normalne
14 Lip 2008, 07:55
huber2t napisał(a):Ty masz monitor panoramiczny a w takich monitorach to jest normalne
Dokładnie wina monitora panoramicznego, musisz się przyzwyczaić bo raczej nic z tym nie zrobisz.
18 Lip 2008, 22:38
Hmm. jak już to nie jest to monitor plazmowy tylko LCD (i pewnie lepiej).
Plazmy krótko żyją.
A wracając do problemu...próbowałeś w przeglądarce kliknąć na ikonkę,bądź ustawić w opcjach dopasuj do szerokości.
Też mam monitor panoramiczny (trochę mniejszy 19") i lapka też z panoramą i jakoś jest ok.
Ps.korzystam z Opery.
narzędzia>preferencje>strony WWW>powiększenie strony(w/g uznania) i ptaszek przy dopasuj do szerokości.