Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

monitor w tonacji zielonej...

31 Sty 2011, 20:59

Witam Wszystkich !Prosze Was bardzo o pomoc w takiej sprawie.Od kilku dni moj monitor odmawia posluszenstwa - robi sie w tonacji takiej troche "zielonej sepi"Tak myslalem do dzisiaj ale wlasnie przed chwila pozyczylem sobie monitor od mojego kumpla i dzieje sie to samo a wiec monitor jest dobry.Jesli chodzi o kabel ( laczacy monitor z komputerem ) , to tez wymienilem na nowy i bez zmian.I teraz takie pytanie , czy jest to karta graficzna , czy plyta glowna a moze cos calkiem innego ? Jezeli chodzi o stery do grafy , to tez sprawdzilem i to nie to - jestem calkowicie zalamany , bo nic nie moge zrobic :nie moge zagrac w zadna gre , obejrzec filmu czy cokolwiek zobaczyc na internecie bo caly czas mam taki kolor jak napisalem wczesniej a w trakcie gdy cos przegladam zmienia mi sie ekran na kolor czerwony , niebieski i.t.d i nie ma niektorych ikon na stronach...Bede naprawde bardzo wdzieczny za kazna odpowiedz ,z gory bardzo dziekuje.Pozdrawiam

Re: monitor w tonacji zielonej...

31 Sty 2011, 21:18

Zapewne kabel, którym podpinasz monitor do komputera jest nienaturalnie wygięty. Odsuń komputer od ściany poruszaj kabelkiem. Może to być też wina wyjścia na grafice, pewnie się rozklekotało.

31 Sty 2011, 22:50

kominekl napisał(a):Zapewne kabel, którym podpinasz monitor do komputera jest nienaturalnie wygięty. Odsuń komputer od ściany poruszaj kabelkiem.

Przecież napisał:
jesli chodzi o kabel ( laczacy monitor z komputerem ) , to tez wymienilem na nowy i bez zmian.

Podaj pełny konfig komputera z uwzględnieniem marki oraz mocy zasilacza.

Dobrze by było, gdybyś sprawdził tą kartę na innym kompie lub włożył na próbę do swojego kompa inną, sprawną kartę.

31 Sty 2011, 23:34

Masz racje kominekl to wyjście na grafie - jak napisales pewnie się rozklekotało.Jak ruszam wlasnie w tym miejscu kolory wracaja na miejsce a pozniej jest tak samo. I teraz chcialbym sie zapytac , czy jest na to jakas rada , bo nie mam na razie kasy zeby kupowac nowa karte.Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam

01 Lut 2011, 14:51

Co to za karta graficzna :?: Nie masz przypadkiem dwóch wejść na monitor :?:

01 Lut 2011, 21:40

A przypadkiem mam Palacio - 5 lat bym myslal i bym sam tego nie wymyslil.Podlaczalem ta karte juz dosyc dawno temu...i nie zwrocilem uwagi ze ma dwa wejscia na monitor. Wielkie dzieki Stary !!! podlaczylem kabel pod to drugie wejscie i wszystko charszczy , jeszcze raz dziekuje !
Wyślij odpowiedź