Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
18 Cze 2008, 12:57
No i jakie wasze wrażenia ? Moje jak narazie bardzo pozytywne, chodzi wydajniej strony chyba też się szybciej wgrywają, nowy wygląd bardzo ładny, nowy interfejs
.
No to czekam teraz na wasze opinie i wrażenia
.
18 Cze 2008, 14:01
destyny napisał(a):No i jakie wasze wrażenia ? Moje jak narazie bardzo pozytywne, chodzi wydajniej strony chyba też się szybciej wgrywają, nowy wygląd bardzo ładny, nowy interfejs
.
No to czekam teraz na wasze opinie i wrażenia
.
masz racje szybciej chodzi, jest stabilna i ładniejsza
ja zauwazyłem ze potrzebuje wiecej pamieci ram, mam viste i licznik pamieci ram
gdy przegladarka jest wyłaczona pokazuje o prawie 10% mniej uzycia ramu a mam 2gb ram
18 Cze 2008, 15:05
Oj BETA pozostawiała do życzenia, w wersji finalnej jak widzę dużo poprawione. Co do zużycia pamięci to mniejsza ale nie radykalnie. Wygląd odświeżony i przyjemny dla oka.
Zapraszam do pobicia rekordu Guinnessa:
http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord/
18 Cze 2008, 15:08
Jak rano ściągałem były 3mln a teraz widzę dopiero 6,5mln coś się ludzie nie starają
.
18 Cze 2008, 15:25
Na dzień dzisiejszy nie znalazłem szczególnych różnic między nową a starą wersją przegląrki:) Pewnie dlatego, że za krótko jej używam a wszelkie + i - wyjdą z czasem. Po odtworzeniu programu rzucił mi się w oczy i spodobał ten przysick
18 Cze 2008, 18:34
Super...Do tej mozilli są fajne dodatki które polecam:
-Adblock Plus (Anty reklamiarz)
-Forecastfox (Pokazuje dokladną pogode pobieraną z satelity w danej miejscowości, którą wybierzemy)
-DownThemAll! (Accelator do mozili)
-CustomizeGoogle (zwiększa możliwości wyszukiwania w Google)
-Flashblock (To nie jest konieczne jak ktoś posiada Adblocka ale czasem sie przydaje, jak wskazuje nazwa blokuje animacje Flash czyli reklamy itp.)
19 Cze 2008, 11:16
a ja zauwazyłem ze nie chce mi wyrzucac wiadomosci (przenosic do kosza) na skrzynce w onecie
macie to samo??
19 Cze 2008, 11:40
Nie mi normalnie je przenosi do kosza bez żadnych kombinacji
19 Cze 2008, 12:22
Nie mi normalnie je przenosi do kosza bez żadnych kombinacji
a jednak problem wystepuje u niektorych:
http://mozillapl.org/forum/about-34606.html
tylko nie wiadomo czy to wina ff3 czy onetu
19 Cze 2008, 12:53
A bo widzisz nie doczytałem, że to tylko na onecie tak jest. Ja sprawdzałem akurat pocztę w interii
19 Cze 2008, 14:47
Pękło 8 mln, teraz tylko czekać na zatwierdzenie rekordu przez komisję.
Jeżeli chodzi o deklaracje to Polska była na drugim miejscu (za USA), jednak jak przyszło do ściągania to trochę odstaliśmy
19 Cze 2008, 14:50
No żal...W ogóle trochę zrąbali sprawę...
Miało być wydane to we wtorek więc wszyscy se ściągnęli we wtorek a w środę dopiero pobijali rekord jak już se wszyscy ściągnęli...Głupie troszkę top...
19 Cze 2008, 16:01
Mimo, że używam Opery to mam zainstalowanego FF. Nwet nawet, ale ja nie widzę różnicy w szybkości. A co do wyglądu to znacznie więcej zmieniła się Opera, w wersji 9.5 wydana kilka dni temu.
20 Cze 2008, 15:20
nie widzę żadnej różnicy.................
pzdr%
20 Cze 2008, 17:49
No to tak Mozilla niczym mnie w sumie nie zaskoczyła, jedynie to przyjaźniejszy dla oka wygląd, i z większą prędkością otwiera strony, teraz tylko czekać aż wykryją luki