Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Myśląca drukarka HP Deskjet F2280

07 Kwi 2011, 18:41

Mam problem. Otóż moja drukarka za wolno myśli :) . Już wyjaśniam o co chodzi. Otóż moja drukarka (HP Deskjet F2280) zaczęła bardzo wolno drukowac, a odbywa sie to następująco. Robi jedno przejście tuszami i stoi przez kilka minut, znowu robi przejście i znów stoi kilka minut, znowu jedno przejście i znowu stoi kilka minut. Tak jest dopóki skończy się drukowanie, co trwa w normalnym trybie pracy drukarki jakieś 20-30 minut. Co robić?

Re: Myśląca drukarka.

07 Kwi 2011, 18:44

Rozkręć drukarkę i sprawdź czy coś nie zawadza. Naoliw ją na wszelki wypadek i wymień tusz. Powinna chodzić jak nowa :)

07 Kwi 2011, 18:45

Na pewno Ci spadła na glebę parę razy, ja bym odniósł do serwisu.

07 Kwi 2011, 18:47

Na pewno Ci spadła na glebę parę razy, ja bym odniósł do serwisu.

To na pewno nie jest powodem. Pewnego dnia wydrukowałem sobie jedną stronę, a chciałem wydrukować ich trzy. Drukowanie drugiej strony to był koszmar. Wtedy się to zaczęło. Więc upadek odpada, bo najpierw drukowała pięknie i nagle przestała.

07 Kwi 2011, 18:50

A kartka może gdzieś nie nie zamiotała ?

07 Kwi 2011, 18:51

Masz na myśli, czy nie wciągnęło kartki? Nie, nie wciągnęło.

07 Kwi 2011, 18:54

Hmmm.. No to weź rozkręć ją i sprawdź szyny. Może po prostu smar się wytarł i trze gdy się przesuwa.

07 Kwi 2011, 18:55

Sprawdzę :) . Jak wy ktoś na coś jeszcze wpadł to niech da znać. Ja myślę, że to uszkodzone zbiorniki z tuszem.

07 Kwi 2011, 18:57

Ja bym po prostu rozkręcił, bo tak to tylko możemy przypuszczać, a sam na pewno dojdziesz... do czegoś. :D :D

07 Kwi 2011, 18:58

:) Spróbujemy, może się uda.

07 Kwi 2011, 19:01

Musi się udać ; D

07 Kwi 2011, 19:04

Teraz się pytam znajomka, to mówi, że też miał tak z tym modelem. Dał do serwisu a koleś mu nawrzucał, że sam zepsuł i nie potrafi się obchodzić ze sprzętem grającym. :D A kolega, że żąda zwrotu pieniędzy. Była na gwarancji, ale nie oddał no i musiał kupić inną, Epson Stylus CX 3650.

07 Kwi 2011, 19:05

:) Co za gość :D . Pokombinuję trochę i dobrze będzie :) .

07 Kwi 2011, 19:10

Ja miałem akcję ze starą drukarką. Dałem do serwisu to mi wkręcili, że niby za mocno wciskałem pojemniki z tuszem i dlatego mi ciapki robiło na papierze jak drukowało. Później jak dostałem naprawioną i działającą drukarkę dla sprawdzenia włożyłem tamte stare pojemniki. Okazało się, że wina pojemników była xd Ale to było dawno temu i nie pomyślałem też żeby sprawdzić najpierw tusz xd

07 Kwi 2011, 22:26

A czy podczas kserowania problem także występuje??? (jeśli tak to można wykluczyć ewentualną winę oprogramowania).
Wyślij odpowiedź