TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Myszka

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Myszka

Postprzez rojber » 05 Cze 2007, 16:11

PostUA:

Witam. Tak więc mam problem z myszką. Niby nic takiego a jednak. Miałem myszke optyczną i od pewnego czasu mi sie wieszała. Tzn, dioda od optyki sie swieciła ale kursor wogóle nie reagował. Nie ruszał sie ani tez na klikanie nie reagował. Wtedy wystarcyzło, że wyjąłem wtyczke z USB i wsadziłem na nowo, i wtedy zaskakiwało. Problem sie niestety powtarzał coraz czesciej az do momentu ze nawet reset kompa nie pomagał. Stwierdziłem, że to moze myszka jest zepsuta i podłączyłe starą myszke. Zwykła myszka, z wtyczką na COM chyba (taka mała okrągła) Działało, jednak po kilku godzinach problem sie powtórzył... Wyłaczyłem kompa, wyjąłem myszke i podłaczyłem na nowo, ale po starcie kompa myszka nie chodziłą, a za któryms razem pojawił sie błąd ze z klawiaturą cos jest nie tak. Wyłącyzłem znow kompa, wyjałem wtyczki od myszki i od klawiatury, i po jakims czasie podłączyłem. No i pomogło, ale nie wiem jak długo myszka bedzie na chodzie... Prosze o pomoc i o wszelkie możliwosci jakie mogą powodować tą przypadłosc...
Z góry dziekuje, mam nadzieje, że wmiare jesno sie wysłowiłem;)
rojber
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Lut 2006, 18:40

Postprzez Maciak Plock » 05 Cze 2007, 16:19

PostUA:

Wiesz... mój kolega miał taki sam problem tylko nie wymienił myszki... męczył sie tak 1rok aż do wymienienia komputera :) (wyjmował myszkę z com i na nowo ją wkładał). Poważniejszych problemów nie miał tak jak np ty z klawiaturo czy resetowaniem komputera przez myszkę. Niestety nie dowiedziałem sie co było nie tak bo z chęcią ci bym pomógł lecz sądzę że to znany problem (zainstaluj sterowniki?).
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez rojber » 05 Cze 2007, 19:04

PostUA:

W tym wypadku mi sie komp nie resetuje, ja go resetuje albo wyłączam by odłaczyc i podłaczyc myszke. Najdziwniejsze jest to, że te 2 myszki z którymi mam/miałen problem róznie sie podłącza, tamtą przez USB a tą co mam teraz przez COM.
rojber
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Lut 2006, 18:40

Postprzez kamuflasz » 06 Cze 2007, 23:58

PostUA:

Więc wina nie może leżeć na złączach, a musi w systemie może faktycznie coś mu szwankuje, jak dysk podzielony na partycje zainstaluj ja wolnej system (byle nie ten sam który teraz masz) i sprawdź jak będzie chodzić na nowym, jak narazie inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy:).
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników