Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

nagrywanie CD

29 Sty 2006, 13:01

[size=7]
mam problem [/size] :shock: mam nagrywarke LITE-ON CD-RW SOHD-5238S , jak moge na niej nagrać płyty 870 mb . mam program NERO .
za radę :?

29 Sty 2006, 13:29

Hmmmm wiesz ba płycie 700MB to tego nie nagrasz nie ma takiej możliwości, a są chyba płyty 800 MB ale to i tak jeszcze zostaje 70 MB, możesz skompresować ten plik ale to i tak Ci wiele nie da:/ więc tylko zostaje nie wiem pożyczyć nagrywarke DVD i nagrać na płycie DVD, albo trzymać na dysku :/

29 Sty 2006, 13:49

poprostu twoja nagrywarka nieobsługuje jeszcze płyt o takiej pojemniści kiedyś słyszałem że koleś koleś kupił płytke 870. a mu komp wykrył że jest płytka 650mb. chyba nic tu nieździałasz

29 Sty 2006, 17:41

Hmmmm wiesz ba płycie 700MB to tego nie nagrasz nie ma takiej możliwości, a są chyba płyty 800 MB ale to i tak jeszcze zostaje 70 MB, możesz skompresować ten pli ale to i tak Ci wiele nie da:/ więc tylko zostaje nie wiem pożyczyć nagrywarke DVD i nagrać na płycie DVD, albo trzymać na dysku

Dlaczego miało by Nie dać ?? Zawsze można spakowac ten plik i wgrać na płytkę 800Mb lub podzielić dany plik za pomocą Np.: programu Total Commander lub WinRar na 2 części i władować do 2 CD później scalić plik i gotowe.

mam problem
mam nagrywarke LITE-ON CD-RW SOHD-5238S , jak moge na niej nagrać płyty 870 mb . mam program NERO .
za radę

M.in Co masz zamiar nagrać ???
Skoro Film to jak pisałem podziel go na 2 części i zgraj na 2 płytki.

29 Sty 2006, 17:52

dzięki za odpowiedzi ale problem jest tu że mam płyty 870 mb i chce je
nagrać .
Wyślij odpowiedź