Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

Nagrywanie na płytke 800

06 Kwi 2006, 15:42

Jak nagrac dane na płytke 800mb?? W nero nie moge tego zrobic , w systemie tez. Plis o pomoc!

06 Kwi 2006, 16:14

Już był temat poruszany na forum.
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php? ... hlight=870

06 Kwi 2006, 17:38

a po co tyle zachodu nie łatwiej zainstalowac plugin do total commandera!!!!
lub jeszcze prosciej zainstalowac total commandera power packa ( powyzej 6.3 )
Ten program ma w sobie plugin który pozwala wypalac płyty!! te 800 megowe tez. wiec bezproblemu powinienes sobie poradzic!

Re: Nagrywanie na płytke 800

06 Kwi 2006, 21:23

Witam :)

skylinegtr napisał(a):Jak nagrac dane na płytke 800mb?? W nero nie moge tego zrobic , w systemie tez. Plis o pomoc!

Gdybyś jednak nie znalazł tematu jak to zrobić to proszę. Wchodzisz do nero, klikasz Plik->preferencje potem wybierasz zakładkę Ustawienia Zaawansowane, tam zaznaczasz ptaszkiem przepalanie cd w trybie disc at once, potem wpisujesz rozmair płyty czyli 90min, dajesz zastosuj i ok.
Teraz dajesz nową płyte, jakieś tam dane i w ustawieniach zapisu ustawiasz wszystko jak zawsze z tym że metoda zapisu musi być Disc-At-Once.
Powodzenia

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect

08 Kwi 2006, 15:56

Jest tylko taki problem ze mam nero expresa. mam nagryware lg 52x i dostałem tylko expres do niej. W power commanderze próbowałem ale nie moge dojsc jak to zrobic. help me!!

08 Kwi 2006, 16:03

jezeli masz Tc power packa ( powyzej 6.0)
klikasz na ikone połaczanie sieciowe i powinien byc plugin
cd\dvd burning

wchodzisz w niego
no i masz juz odpowiednie funkcje przed nosem
np. project data cd\dvd oddpalasz
przeciagasz co chcesz wypalic
na koniec burn media i po bólu

proste chyba

pozdrawiam

09 Kwi 2006, 12:21

Wiesz, gdybyś chciał to mógłbyś sobie ściągnąć pełną wersję Nero z sieci p2p np. mułkiem. Nero expres jest nie dokładny i czasem nie da się nagrać tak płyty jakbyś tego chciał. Polecam ci Nero 6.06.16. Dodajesz do niego pluginy i możesz nagrywac wszystko, hehe :)

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect

09 Kwi 2006, 12:32

a ja wolne tc z pluginami.
po co mi nero jak wszystkie elementarne funkcje wypalania mam w tym małym pluginie i jaka oszczednsc czasu, miejsca i tp.

pozdrawiam

09 Kwi 2006, 12:48

Nigdy nie korzystalam z nagrywarki w TC,nawet nie wiedzialam ze jest :oops: no i chcialam sprawdzic,no i jej nie znalazlam a mam 6.53+power pack1.5
Image

09 Kwi 2006, 12:57

NIUŃKA wejdz w otoczenie sieciowe i napwno znajdziesz !

p.s. ja mam tc pp 6.54

pozdrawiam

11 Kwi 2006, 18:46

A ja power packa nie miałem zainstalowanego:D
Ale tak czy inaczej mam jakis problem z nagrywaniem... Plugin znalazłem ale nie wiem jak wrzucac pliki;/ Prosze Chief pomóż!!

11 Kwi 2006, 19:22

poco te kombinacje nagraj to poprostu w nero korzystajac z overburning.

11 Kwi 2006, 19:32

Ehhh albo moja nagrywarka to shit albo ze mną jest cos nie tak. W Total commanderze twierdzi ze płytka jest za mała , w nero na overburningu tez. Nie wiem co robic.

11 Kwi 2006, 19:56

a ustawiles w overburning czas plytki na 90 minut ?

11 Kwi 2006, 20:22

wnioskuje ze juz doszedłes do opcji wypalania płyt w tc.
wybierz odpowiednia opcje np. project data
przejdz do drugiego okna totala i wcisnij f5 na pliku które chcesz wypalic automatycznie przeniosa ci sie do drugiego okna.
kiedy wszystko wrzucisz klikasz burn media i juz.

aha tc. czasami oszukuje jesli chodzi o wielkosc płyty u mnie dvd czyta zawsze jako 4,2 wiec niczym sie nie przejmuj tylko wypalaj smiało.

pozdrawiam
Wyślij odpowiedź