Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
18 Sty 2009, 22:40
Jaki jest najlepszy firewall jaki znacie? Ważne jest aby był on dla użytkowników a nie dla firm! i aby jego obsługa była dość prosta...
Help!!!
19 Sty 2009, 00:18
Comodo Firewall
[strona nie jest już dostępna] 
konfiguracja, ewentualnie Ashampoo FireWall (jest w Naszym ojczystym języku).
Aby nie być gołosłownym co do pierwszej propozycji, mały test:
[strona nie jest już dostępna]
21 Sty 2009, 19:08
Używam właśnie comodo i jest dobry ale nie rozumiem dziwnych niektórych komunikatów...
22 Sty 2009, 16:44
Ja tam odkąd pamiętam używam
KERIO. Program prosty przejrzysty ponadto posiadający parę rzeczy ułatwiających życie, takich jak blokowanie reklam, czy wyskakujących okienek.
A z nierozumieniem dziwnych komunikatów to o co chodzi dokładniej......??
Pozdrawiam.
22 Sty 2009, 20:03
np. jak pierwszy raz włączałem CS'a to pojawiło sie z 20 komunikatów i nic sie z nich nie dało zrozumieć, jakieś dziwne zezwolenia i inne tego typu pierdoły...
22 Sty 2009, 21:40
W każdym programie tego typy przy tworzeniu nowej formuły zezwalania/blokowania wyskakuje milion okienek. Od tego właśnie są tego typu programy

.
23 Sty 2009, 18:36
no ta, przy kerio tez tak miałem ale tam się pojawiło i nawet po angielsku wiedziałem na co zezwalam a ty...kompletnie nic nie rozumiem...Na razie jadę na windosowskim
23 Sty 2009, 18:52
ja tam używam zone alarma
23 Sty 2009, 22:34
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... l_Pro.htmlto najlepsza zapora jaką znam można ją zaawansowanie konfigurować dużo funkcji i duże możliwości
osobiście używam ahampo zapory ale czesciej ja wylanczam niz wlanczam
pozdro
24 Sty 2009, 17:07
No ten OutPost nie jest aż taki zły, ma fajne te tryby rozrywki i normalny ;] Komunikaty tez wnerwiają ale nie aż tak. Mam wersję PRO i pełno dodatkowych ciekawych funkcji jest, jeszcze ich nie kumam ale powoli obczajam ;]
25 Sty 2009, 23:07
Sorki ze pisze post pod postem ale jak bym dał edita temat by szedł w zapomnienie i nikt by tego co teraz napisze nie czytał...
1. czemu przy outpoście mam taki znaczek zapytania? zawsze był srebrny a jak włączyłem gre to był pomarańczowy z ptaszkiem, a teraz takie coś sie uaktywniło ;/

2. Zajefajnie blukuje wszystkie głupie reklamy ale czasem tez obrazki które mają sie pojawiać...jak można zrobić aby wyświetliło tą zablokowaną grafikę? wszędzie tam gdzie coś jest pokazuje się takie coś : [AD]
26 Sty 2009, 00:06
wiem fajny jest AD da się chyba zmienić obecnie nie mam tej zapory zainstalowanej ale zainstaluje to powiem jak zrobić znaczek znak zapytania oznacza jak pamiętam tryb uczenia się czyli dodajesz własne reguły
26 Sty 2009, 00:31
Outpost dobry,jeden z lepszych firewalli.Znaczek zapytania to tak jak Vampir napisał tryb uczenia.
Używałem b.długi czas.Teraz chwilowo mam Ashampo ,też jest spoko.A co myślicie o darmowym firewallu Sunbelt ?
26 Sty 2009, 05:14
Sunbelt Personal Firewall [wcześniej Kerio Personal Firewall] to najlepszy windowsowski firewall jaki można znaleźć.
Ma dwa tryby - simple i advanced (learning). W tym drugim będzie truł użytkownikowi przy każdej okazji. Pierwszy zezwala na wszystkie połączenia wychodzące i blokuje wszystkie przychodzące.
Łatwy do skonfigurowania, generalnie najważniejsze są zakładki Przegląd (programy korzystające neta + ich pasmo), Ochrona sieci (reguły dla programów) oraz Ustawienia (nie kojarzę konkretnej nazwy, od miesiąca jadę na ubuntu bez windowsa na kompie), gdzie można ustawić ochronę dla systemu, kontrolę programów i reguły blokowania ataków.
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ewall.htmlinstalujecie Free Trial, jak się skończy automatycznie ograniczy funkcje. Niestety od kilku wydań blokuje to także udostępnianie połączenia sieciowego, więc jeśli komp docelowy rodziela sygnał to lipa