Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
18 Kwi 2009, 15:13
Witam mam taki problem. Miałem wirusa lecz się go pozbyłem lecz przy tym usunąłem pewne pliki systemowe np. pliki poczty systemowe i parę innych
Proszę o opisanie w jaki sposób za pomocą płytki instalacyjnej naprawić uszkodzone pliki.
Dziekuję
18 Kwi 2009, 15:43
Wiem że tam w windowsie jest opcja naprawiania systemu, lecz z tego co pamiętam trzeba tam pisać w Dos'ie komendy, ja to zrobiłem w bardzo prosty sposób, na instalowałem na siebie systemy i wszystkie pliki itp były dobrze
18 Kwi 2009, 16:06
Mniej więcej mi o to chodzi tylko z tego co ja slyszałem ustawia się bootowanie na cd i potem odpala się windows z płyty i reperuje się system tylko proszę o opisanie tego sposobu naprawy dokładniej.
18 Kwi 2009, 20:03
Ustaw napęd jako pierwszy.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL lub F2 przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD Jeżeli nie ma Advanced Bios Features, wejdź do zakładki Boot->Boot Priority. Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
Podczas instalacji pierwsze R=Napraw omiń. Dopiero, gdy instalator wykryje Windowsa użyj opcji R=Napraw.
Wtedy system zostanie nadinstalowany.
18 Kwi 2009, 20:33
Wielkie dzięki
Właśnie o to mi chodziło.
16 Lis 2009, 12:12
tutaj opis: bezpiecznywsieci.pl/xp-faq-windows/38-naprawa-windows-xp-bez-utraty-plikow-i-ustawien.html
12 Kwi 2010, 21:48
toin.pl/index.php/2010/04/07/naprawa-uszkodzonego-systemu-windows-xp krok po kroku jak naprawic uszkodzony system