Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
10 Cze 2010, 18:56
Często następuje rozłączenie internetu, zresztą prędkość otwierania stron też się zmniejszyła:
GMER:
http://www.wklej.eu/index.php?id=e35136b142Nie moge otworzyć OTL
10 Cze 2010, 20:46
Nie moge otworzyć OTL

Tzn, pokazuje się jakiś błąd??? Spróbuj użyć wersji alternatywnej
http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.com, jeśli nie pójdzie to zmień mu jeszcze nazwę na losową.
11 Cze 2010, 12:00
Wystąpił problem z aplikacją OTL i zostanie ona zamknięta. Przepraszam za kłopoty. SCR tak samo exe też

Hijackthis nie ma chyba sensu...
11 Cze 2010, 12:02
I jeszcze APPLICATION ERROR:
Exception EOleSysError in module OTL.com at 000571A5
Klasa niezarejestrowana.
11 Cze 2010, 12:06
OTS też taki sam błąd:
Ale kiedyś już dawałem logii na tym forum z OTL i działały a teraz....
11 Cze 2010, 15:50
A próbowałeś ze zmienioną nazwą??? Jeśli nie pójdzie to daj logi z
RSIT
11 Cze 2010, 23:55
W tych logach także nic szkodliwego nie widać, ale zrób jeszcze
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport
12 Cze 2010, 11:45
No action taken.
Usunąłeś to co znalazł??? Jeśli nie to usuń.
12 Cze 2010, 14:07
Usunąłem. Zastanawiam się nad tym OTL.
12 Cze 2010, 19:13
Czyli nadal są problemy???
13 Cze 2010, 11:20
No niestety ale co do neta to podejrzewam że chodzi o sterownik karty sieciowej powinienem aktualizować, ale już spróbowałem i owszem instalacja przeszła pomyślnie, ale nie chce się połączyć z internetem (klikam na ikonę i pokazuje się błąd, że nie można się połączyć z miejscem docelowym czy jakoś tak). Użyłem przywracania systemu i znowu działa, ale sterownik jest nadal stary.
13 Cze 2010, 12:38
No dobra, ale czy ten problem z rozłączaniem neta po przywracaniu systemu nadal występuje??
13 Cze 2010, 12:51
Tak, on się tak rozłącza pewnie przez ten sterownik.