Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
15 Wrz 2008, 14:48
Język programowania- taki którego można nauczyć się samemu i ile czasu potrzeba na to aby nauczyć się go w stopniu rozszerzonym
Jest to dla mnie bardzo istotne a żródło wiadomości chcę zawęzić do żródła Instalek,czyli do tych ludzi od których nauczyłam się najwięcej
Pozdrawiam.
15 Wrz 2008, 16:55
C++ potężny język
ale polecam Qt4 ale żeby się go nauczyć trzeba znać angielski działa na 2 platformach
15 Wrz 2008, 16:57
C++ też bym mógł polecić ludzi mówią że bez matematyki ani rusz więc trzeba też to brać pod uwagę.
http://pl.wikipedia.org/wiki/C%2B%2BJeżeli chcesz jakieś kursy czy coś napisz a na pewno znajdę coś dla Ciebie
Pozdro
15 Wrz 2008, 19:10
QT4 to nie głupi pomysł - będziesz mogła programować na: GNU/Linux, BSD, Solaris, UNIX, Mac OS X, MS Windows.
Ale polecałbym zacząć od C++ - będziesz miała dobry start do innych języków programowania, np PHP
15 Wrz 2008, 20:22
Zgadzam się z przedmówca C+ to podstawa i klasyka,podstawy C+ to podłoże pod inny język zastanów się która drogą programowania chcesz iść i co tworzyć a my ci podpowiemy język
16 Wrz 2008, 09:34
Zacznę może od poczytania o C++,zobaczę ile sama dam radę pojąć...
16 Wrz 2008, 14:24
Na pewną dużo...
Jak się go nauczysz to potem masz podstawy do wyboru
C++-->
WEBMASTERKA
JAVASCRIPT
PHP
PROGRAMISTA
(linux/windows)
PROGRAMY
asembler
Qt4
GRY
Delphi
Draga jest różna
Dla webmasterki trzeba znać dodatkowo XHTML, CSS być obeznany w sieci i biegłym w grafice
Programiści są biegli w tym co robią i całe życie się uczą/udoskonalają swoją wiedzę
22 Sty 2009, 16:09
To zależy o jakie programowanie chodzi?? tak jak większość polecam C++ , ale jeżeli chodzi ci o webmasterkę to oprócz html-a PHP i CSS