Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Need for Speed-Most Wanted

29 Paź 2008, 16:59

Witam!!Może mi ktoś pomóc?Posiadam oryginalną płytke z grą tak jak w temacie i nie moge jej zainstalować..nie wiem o co chodzi wyskakuje mi ze mam starego direstX,a mam zainstalowanego najnowszego z sierpnia 2008 roku i podobno są w nim wszystkie aktualizacja..więc w czym może tkwić problem?Proszę o pomoc!!

Re: Need for Speed-Most Wanted

29 Paź 2008, 18:57

Lepiej zainstaluj najnowsze biblioteki.
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/dodatki/biblioteki/directx/

29 Paź 2008, 19:04

Właśnie mam zainstalowane te biblioteki i nic to nie daje..

29 Paź 2008, 19:06

Pokaż treść błędu.

29 Paź 2008, 19:40

Taki błąd mi wyskakuje podczas instalacji gry juz jak wpisze klucz i zatwierdze licencje..""Installation cannot continue because this game recuires DirectX 9.0c or highter to be instaled on your system.You can download the latest version of DirectX here.."": i dalej jest podana stronka microsoftu.

29 Paź 2008, 19:48

Słuchaj ściągnij tego directa bo MASZ starego nic więcej nie da rady zrobić.

29 Paź 2008, 21:28

No i sciagelem i nic..cholera wie o co chodzi..dziekuje z pomoc!!Czy ma ktos inna opcje co moze byc nie tak?

29 Paź 2008, 21:31

A jaką masz kartę graficzną?

29 Paź 2008, 22:24

NVidia GForce 8800GTS 512MB ale sciagnolem i do niej najnowsze sterowniki..

29 Paź 2008, 22:39

Dobra mam mam solucja:

. Skopiuj zawartość CD1 do folderu na dysku twardym
2. Otwórz plik autorun/autorun.cfg za pomocą notatnika.
3. znajdź DirectXVersion=9.0c i zmień na DirectXVersion=0. Zapisz plik.
4. uruchom Autorun.exe z folderu CD1 i gra powinna działać. Jesli zapyta o inne płyty to włóźcie je do napędu oraz podajcie ścieźkę do niech przy instalacji.

Wstrzymajcie się z usuwaniem zawartości CD1 aź do końca instalacji, bo pod koniec będzie jeszcze potrzebny. Po instalacji, śmiało moźna usunąć zawartość folderu, włoźyćdo napędu CD1 i uruchomić grę.

29 Paź 2008, 23:01

Ale ja mam tylko jedna płytke to mam skopiowac ten folder w którym jest plik z autorun?

29 Paź 2008, 23:04

Tak!

29 Paź 2008, 23:05

Na płycie jest folder o nazwie autorun a wnim jest własnie plik autorun.cfg i cztery jakies pliki z rozszerzeniem bit map..bmp.

29 Paź 2008, 23:05

Słuchaj skopiuj wszystko z płyty do jakiegoś folderu na dysku i zrób jak tam jest napisane.

29 Paź 2008, 23:24

Kurcze skopiowałem..zrobiłem jak jest napisane i nic..jest to samo tak jakbym próbował wcześniej..wyskakuje ten sam błąd..
Wyślij odpowiedź