Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

neostrada, internet zwolnił z 512 do 140 Kbps

28 Mar 2010, 19:18

Jak w tytule. Cholernie denerwująca sprawa. Wszystkie pomysły wyczerpane. Jedynie naświetle okoliczności:
po formacie i zainstalowaniu świeżego Windowsa przyszła kolej na instalowanie neostrady. W tym momencie zaznaczam że w chwili gdy znaleziono sprzet [ czyli modem ZXDSL 852] instalacje dalej przeprowadzono kreatorem Windowsa. Ładnie modem sie zainstalował sterowniki kreator znalazł na płycie instalacyjnej neostrady i koniec. Problem , że kiedy robie test np na speedtest. net zamiast obiecanych 512 jest na maksa w okolicach 140 Kbps. W menadzeze urzadzeń pokazuje ze siec jest wykozystywana jedynie w 25 %. Co jest grane? przed formatem przynajmniej predkosc internetu byla ok. Prosze o uwagi względnie jakieś porady. aha Komputer w domu jest tylko jeden nie ma zadnej sieci bezprzewodowej wiec kradzież internetu chyba odpada. Czy to wina dostawcy?

Re: neostrada, internet zwolnił z 512 do 140 Kbps.Prosze o pomoc

28 Mar 2010, 21:08

temat zamykam sama po podpowiedzi znajomego. Problem tkwil w tym ze kiedys mialam neostrade 256 i wpisalam przy konfigurowaniu obecnego polaczenia stare hasla. Wpisalam nowe i wszystko wrocilo do normy. [blondynka] Moze sie komus przyda :)

Re: neostrada, internet zwolnił z 512 do 140 Kbps.Prosze o p

21 Kwi 2010, 20:05

hehe dobre :D

Ale ja jak miałem neta 256 kb/s i wpisałem hasło i login kolegi , który miał neta 512 kb/s prędkość mi się nie zmieniła :(
Wyślij odpowiedź