Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

netgear dgn 1000- problem z konfiguracją

02 Cze 2010, 13:12

Witam. Mam router Netgear Wireless-N 150 Adsl2+ dgn1000, podczas instalacji dochodzę do momentu konfiguracji portu i wyskakuje mi błąd uwierzytelnienia. loginy i hasła na 100 % ok, podłaczenie kabli też. Dioda ADSL świeci na zielono.Internet jest z Netii na kablu tpsy. Proszę o pomoc w jezyku zrozumiałym dla laika :)

Re: netgear dgn 1000- problem z konfiguracją

02 Cze 2010, 23:27

Pewnie konfiguracja z płytki? Zachęcam do konfigurowania z pod przeglądarki. A jeżeli w przeglądarce konfigurujesz to napisz co wpisujesz. Generalnie to samo co neostrada czyli te same dane (sorry że wklejam ale leniwy jestem:))

Wikipedia napisał(a):Mode: Routing (parametr dotyczy tylko niektórych modeli routerów)
Encapsulation: PPPoA (RFC2364) lub PPPoE
Multiplex: VC multiplexing (VCmux) lub LLC (w niektórych regionach kraju)
Virtual Path ID (VPI): 0
Virtual Circuit ID (VCI): 35
DSL Modulation: G.dmt (ITU G.992.1) lub Multimode
Maximum Transmission Unit (MTU): 1492 lub Auto

+ oczywiście login i hasło

03 Cze 2010, 11:22

Ja też należe do leniwych. Pojechałem do sklepu i wymieniłem router na cerberusa pentagramu i wszystko smiga aż miło :) jedyne co mnie zdziwiło to to , ze w necie piszą ze Netia działa na PPPoA a mi pomyka na PPPoE.

03 Cze 2010, 12:59

Tak jak wyżej zacytowałem to co jest w wikipedi czyli

Wikipedia napisał(a):Encapsulation: PPPoA (RFC2364) lub PPPoE

03 Cze 2010, 14:50

Tak czy owak , dzięki za zainteresowanie. Jest jakiś sposób zeby usunąć ten temat, tak zeby nie zaśmiecać forum, czy zajmą się tym Admini ?

04 Cze 2010, 13:27

Temat zostanie :) Może w przyszłości się przydać.
Wyślij odpowiedź