Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
24 Lut 2009, 18:26
Witam, mam problem. Otóż ustawiłem sobię w grze [NFS:UG2] detale na max ! i gra mi się tnie... myślałem,że coś jest lipa... ale zmieniłem na minimum i jest to samo...Mam laptopa z kartą graficzną GeForce 9600M GS1GB 4GBRam Procek 2x2.5GHz - windows VISTA x64 bez sp 1
24 Lut 2009, 18:47
Przede wszystkim czy masz zainstalowane wszystkie (dobrze by było gdyby najnowsze) sterowniki i direxta? Po drugie nie jestem pewnym czy ta gra będzie chodziła płynnie na 64 bitowym pececie. Po trzecie jak już naczytałem się dużo na tym forum jak również wiem z własnego doświadczenia laptop to nie jest komputer do gier chociaż przy takiej konfiguracji laptopa i takich niskich wymaganiach gry powinna ona chodzić bez ścięcia. I tak na koniec poszukaj sobie jakiegoś optymizera do procka dwurdzeniowego. Być może to właśnie procesor powoduje te zacięcia. Ja tak miałem bo wymianie procka z mojego jednordzeniowego Semprona na dwurdzeniowego Athlona (GTA VC i SA chodziło jak przewijany film na wideo na podglądzie). Do procków AMD to Dual Core Optymizier a jeśli masz Intela to niestety nie wiem jaki bo mam w domu tylko Athlony.
24 Lut 2009, 20:44
Sterowniki mam direxta też 10... instalował się też 9....

Każda inna gra chodzi płynnie na MAX detalach i bez najmniejszego przycięcia [fear2 itd...]
02 Mar 2009, 16:58
Chyba nawaliło właśnie coś w sterownikach. Poszukaj czegoś w googlach może coś będzie. Ja na razie szukam. Dam ci znać jak coś odkryje.
Nic niestety nie znalazłem

Może ty będziesz miał więcej szczęścia.
Ostatnio edytowany przez
JEDREK, 02 Mar 2009, 17:39, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów