Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
15 Wrz 2008, 18:52
Mam problem zmieniłem system i teraz zadna grz nie chce mi chodzic co to moze byc?? jakie programy potrzebne sa zeby grac
15 Wrz 2008, 18:55
Sterowniki zainstalowane?
15 Wrz 2008, 20:04
Jeśli masz kartę graficzną z firmy Nvidia,Geforce lub Ati to tutaj masz stronę z sterownikami;
1.)
ATI 2.)
NVIDIA,GEFORCE co do tych sterowników ( wybierz najlepiej opcje drugą.)
Przed instalacją sterowników nie zapomnij usunąć starych i przeczyścić rejestr tym
Cclener A i nie zapomnij o zainstalowaniu najlepszego DX pasującego do twojej k.graficznej.
15 Wrz 2008, 20:09
Direx, platforma net, stery od grafiki
Jeżeli używasz windę "domowej roboty" (a nie powinieneś) To przeskanuj go anty wirem
Aktualizacja sys!
EDIT// napisane w tym samym czasie co przedmówca...
15 Wrz 2008, 20:12
Dawid, GeForce to nie nazwa firmy tylko produktu, dokładniej jak wiesz - kart graficznych firmy nVidia.
Jak świezo zainstalował system i nie instalował sterowników to nie musi nic usuwać. Wystarczy ściągnąć i zainstalować.
Dodo79, nie będę powtarzał poprzedników, ale jeśli zainstalowanie sterowników i DirectX'a (To rozwinięcie skrótu DX, który podał Dawid) nie pomoże to napisz nam jaki masz sprzęt i jaki system zainstalowałeś.
in2dex, Platforma .NET do gier jest niepotrzebna. Nie słyszałem jeszcze aby jakaś gra tego wymagała, co najwyżej programy niektóre.
15 Wrz 2008, 20:25
Może i tak. jak zainstaluje to nie zawadzi
15 Wrz 2008, 20:33
ATI MOBILITY RADEON HD2400karta graficzna i windows xp
15 Wrz 2008, 20:38
No to zainstaluj DirectX 10.0
Oraz sterowniki, wybierz stąd dla swojej karty:
http://ati.amd.com/support/driver.html
15 Wrz 2008, 20:47
ale skad sciagnac DirectX 10.0 bo czytałem ze on jest tylko na viste.Po zinstalowaniu Display driver gra zaczyna sie otwierac i znów wraca do pulpitu zaczunam sie juz grzac
15 Wrz 2008, 20:49
AAA racja, zapomniałem, że na XP nie chodzi.
W takim razie DirectX 9.0c załatwi sprawę. (Oczywiście wraz ze sterami).
Btw, skoro Ci gre wywala, daj log w dziale bezpieczeństwo z
HijackThis i
ComboFix.
15 Wrz 2008, 21:29
POwoli musze sie przyznac jestem laikiem wiec mógłbys to jakosc napisac żebym zatrybił o co chodzi. bo Hijackthis i combofix nic mi nie mówi