Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Nie działa opcja start/wyłącz komputer

23 Wrz 2010, 16:08

witam,
mam problem jeśli chodzi o opcję 'wyłączenia komputera' 'start/wyłącz komputer'.Gdy pracuje na komputerze przez pierwsze około 20 min wszystko jest ok to jest za każdym razem gdy kliknę na ikonę wyłącz komputer pojawia się od razu okno wyłączenia i komputer na całkowite wył. potrzebuje 10 sek.,po tym czasie po kliknięciu na ikonę komputer wiesza się, wyświetla się klepsydra a okienko nie chce się pojawić,przez 3 min,długo też około 3 min. trwa póżniej zapisywanie ustawień podczas wył.Po ponownym uruchomieniu wszystko jest ok. i po około 20 min znowu to samo.Proszę o pomoc.

Re: Nie działa opcja start/wyłącz komputer

23 Wrz 2010, 18:31

witaj a dlugo juz jedziesz na tym systemie?

23 Wrz 2010, 20:38

Nie dzieje się to przypadkiem po uruchomieniu jakiegoś programu???
Wrzuć na wszelki wypadek logi z OTL

24 Wrz 2010, 09:42

zapomniałem dodać że 2 tygodnie temu był robiony format, ponieważ komputer cały czas się restartował,wszelkie próby przywrócenia go do prawidłowego działania nie powiodły się.Dzisiaj uruchomiłem go rano i nie włączałem niczego ,po około 30 min ten sam problem .Może ponowne zainstalowanie systemu nie poszło tak jak trzeba.
log z otl
http://www.wklej.eu/index.php?id=9b25e7aeb3

24 Wrz 2010, 14:38

Podaj jeszcze ten drugi log z OTL (OTL.txt)

24 Wrz 2010, 15:36

http://www.wklej.eu/index.php?id=d09f7f2016

24 Wrz 2010, 15:47

No nic tutaj nie ma, kosmetycznie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
O20 - Winlogon\Notify\WgaLogon: DllName - Reg Error: Value error. - Reg Error: Value error. File not found

:Files
C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\Microsoft Office.lnk

:Commands
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt, później Sprzątanie

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Sprawdź, czy problem występuje w Trybie awaryjnym.

26 Wrz 2010, 17:39

Zrobiłem wszystko co kazałeś problem nie zniknął. W trybie awaryjnym jest dobrze.
Wyślij odpowiedź