Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Nie które gry działaja w przyspieszonym tempie.

28 Kwi 2008, 15:28

Jakiś miesiąc temu padł mi komputer, a że był na gwarancji to oddałem go do sklepu w którym go kupowałem. Jak się okazało poszła płyta główna i jedna kość ram. Płyta była wysyłana gdzieś tam do serwisu. Wymienili ją na nową. Niestety wróciła bez żadnych sterowników. W sklepie obiecali że się upomną o te sterowniki ale będą za jakie dwa tygodnie dopiero. Więc byłem zmuszony ściągnąć z internetu. Jednak gdy je ściągnąłem i zainstalowałem nie które gry działają w przyspieszonym tempie. Wygląda to tak jag by się przewijało film na wideo na podglądzie.

Jeżeli to wina sterowników, to co zrobić żeby to naprawić?

Mój sprzęt to:
System: Microsoft Windows XP profesional Z SP2
Procek: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ 2.0Ghz
Ram: 2 GB RAM
Karta: NVIDIA GeForce 8600 gt
Płyta: Gigabyte GA-M61P-S3

28 Kwi 2008, 15:43

Może to wina gry...Ja miałem tak też na niektórych grach...Albo chodził w zwolnionym tempie albo za szybko...

28 Kwi 2008, 15:45

Raczej nie. Wcześniej te gry działały bez żadnego problemu.

28 Kwi 2008, 16:02

A ja obstawiam, że dwóch procek ma włączone oba rdzenie i trzeba jedno wyłączyć. Użyj programu AMD Dual-Core Optimizer.

28 Kwi 2008, 16:15

Ja jednak poczekam na inne sugestie/propozycje. Wole się nie bawić takimi programami. Z doświadczenia wiem że to nie zawsze przynosi oczekiwany efekt :?

28 Kwi 2008, 16:20

no to poczytaj link

28 Kwi 2008, 20:56

ale tym razem przyniosło :) gry działają normalnie. Tylko teraz ciekaw co takiego było w tamtych sterownikach że na nich działały normalnie a na tych nie.

29 Kwi 2008, 00:59

No widzisz, nie trzeba sie bylo tak bac. Wydaje mi sie ze w sterach miales cos w stylu tego optimizera.
Wyślij odpowiedź