Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
16 Sty 2010, 21:38
Witam, formatowalem komputer i nie moge znalesc sterownikow do dzwieku, bardzo bym prosil o wasza pomooc:
Nazwa płyty głównej: MSI MS-7046 (Medion OEM)
ID płyty głównej: 11/25/2004-Grantsdale-6A79DM4FC-00
Bardzo prosze o szybka i dobra odpowiedz, glos jest mi tymbardziej potzrebny ze mam rodzicow za granica a nie stac mnie na polaczenia komurkowe ;/ Wrazie pytan lub po wiecej informacji o moim komputerze
GG: 4279051
A i jeszcze chcial bym dodac, ze sterowniki takie zeby mi mikrofon dzialal, bo predzej mialem glos a mikrofon nie dzialal ;/
z Gory dziekuje za pomoc.
17 Sty 2010, 13:01
Sterowniki do twojej płyty głównej znajdziesz pod
tym adresem. Napisz, czy po instalacji jest dźwięk, jeśli nie to będziemy szukać dalej.
17 Sty 2010, 14:38
Palacio napisał(a):Sterowniki do twojej płyty głównej znajdziesz pod
tym adresem. Napisz, czy po instalacji jest dźwięk, jeśli nie to będziemy szukać dalej.
Wypakowywuje to, i mi jakas ikonka 1 sie wpakuje o nazwie (7046-engl v1.0 (G52-M7046X1).pdf) i co mam z nia zrobic?
17 Sty 2010, 16:40
Zainstaluj program
Everest, po uruchomieniu wejdź w zakładkę Podsumowanie i tam znajdź aneks dotyczący karty dźwiękowej. Jeżeli nie wiesz gdzie to znaleźć możesz skopiować cały raport tutaj, na forum.
17 Sty 2010, 21:40
A no mam ten program, wiec weszlem w neigo, weszlem w komputer wybralem podsumowanie i mma:
Multimedia
Karta dźwiękowa Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]
O to chodzilo?
17 Sty 2010, 23:30
wesol napisał(a):A no mam ten program, wiec weszlem w neigo, weszlem w komputer wybralem podsumowanie i mma:
Multimedia
Karta dźwiękowa Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]
O to chodzilo?
Sciągnij i zainstaluj
ten sterownik.
18 Sty 2010, 23:54
Kurcze glosu nadal nie mam

nie wiem czy ja cos zle robie (nie znam sie na komputerach) czy mam cos z komputerem ;/:(
19 Sty 2010, 17:35
Zrób to przez Menadżer urządzeń, bo tylko wtedy się dowiesz czy instalacja przebiegła prawidłowo.
19 Sty 2010, 18:34
Przed instalacją nowego sterownika, musisz najpierw odinstalować ten stary który najprawdopodobniej mąci w systemie.
19 Sty 2010, 22:19
destyny napisał(a):Przed instalacją nowego sterownika, musisz najpierw odinstalować ten stary który najprawdopodobniej mąci w systemie.
hehe wiesz to ja hcyba bd mosial zformatowac kompa a nowo, bo juz tyle mi dawali tych sterownikow ze z 20 mam pewnie ich na kompie ;/
Ale nawet po zainstalowaniu tych sterownikow, wchodze w panel sterownia-dzwiek i uradzenia audio
i mi pisze brak urzadzen audio ;/ ja nie wiem co jest
19 Sty 2010, 22:43
Hmm, a spróbuj jeszcze zainstalować to
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=420, a następnie sterowniki
20 Sty 2010, 23:03
W trakcie instalowania tych sterownikow mam 2 dziwne okienka
1 z nich to " instalowanie oprogramowania nie przeszlo zgodnosci z systemem Windows xp umowliwiajacego uzyskanie logo windows"
2 to w trakcie instalacji wyskakuje mi okienko pt " begin to installation/udpade AC'97drivers" i no sie zaladuje do 3/4 paska i dalej nei chce isc chyba, to je wylaczam i dokanczam instalacje.
Pytanie, zle cos robie, czy mzoe mam cos z systemem?
20 Sty 2010, 23:23
Ale chodzi Ci o sterowniki podane przez Palacio czy o tą poprawkę podaną przeze mnie???
21 Sty 2010, 00:11
mati8898 napisał(a):Ale chodzi Ci o sterowniki podane przez Palacio czy o tą poprawkę podaną przeze mnie???
Ta Twoja poprawdka jest ok, chodzilo mi o te sterowniki, i teraz jak wchodze w panel sterowania to juz nie pisze "brak urzadzenia" tylko "HD audio render" i dzwiek ladnie dziala, wiec dziekuje wam za pomoc w naprawie dzwieku

Ale mam 2 problem teraz, nie dziala mi miikforon, znacie sie tez na tym czy nie jestescie w stanie mi pomoc?
21 Sty 2010, 07:27
Zobacz czy w oprogramowaniu do karty dźwiękowej mikrofon nie jest wyciszony....