Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Nie moge sformatowac kompa

09 Mar 2007, 16:52

Mam prosbinke ..... czy jest ktos kto moglby i powiedziec jak mam sformatowac kompa ???
Wyglada to tak mam zainstalowanego Windowsa Profesional ale nie mam plyty do niego chcac sformatowac dysk prosi mnie o wlozenie plyty do napedu wkladam plyte z windows home bo tylko taka mam ale wyskakuje mi ze to jest starsza wersja i lipa!!!
Prosbinka powiedzcie mi jak sformatowac calego kompa nie posiadajac plyty z windowsem profesjonal ktorego mam zainstalowanego???
Pozdrowionka

09 Mar 2007, 16:54

Aha jeszcze jedno wiem ze to bedzie zenujace ale musze spytac jak zrobic screena na przyklad z folderami jakiejs gry i wrzucic go tutaj ??? :oops:

09 Mar 2007, 17:23

1) Wkładasz płyte do napędu optycznego
2) Włanczasz komputer i dusisz DEL albo F2 zalezy jaka masz plyte główną
3) Powinien pokazać Ci się niebieski ekran z literkami, tam szukasz w opcjach opcje "Boot Setings"
4) Jak już znajdziesz musisz poprzestawiać na klawiaturze numerycznej + i - aby na pierwszej pozycji była Opcja CD/DVD
5) Zapisujesz ustawienia F10
6) Następnie jak wszystko dobrze zrobisz to wystarczy czytać co pisze podczas instalatora. Powodzenia!

Co do 2 zapytania klikasz "Print Screen" na klawie, otwierasz np. Paint, dusisz CTRL+V i zapisujesz najlepiej jako JPEG...
Wchodzisz na strone www.otofotki.pl i uploadujesz obrazek i wstawiasz na forum

10 Mar 2007, 02:02

Screena mozna tez zrobic za pomoca programu, a sa one tu -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... _ekranowe/ Ja uzywam Faststone Capture 4.8.
Wyślij odpowiedź