Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
21 Wrz 2008, 12:16
Witam moj problme polega na tym zepodczas gry (mmorpg) wyskoczyly 3 bledy gry komputer uruchomil sie ponownie z brakiem 3ch .dll nie pamietam jakich. Komputer uruchomil sie ponownie , bluescreen przy napisie "zapraszamy" dodam ze to oryginalny win xp i raz byl taki problem ale komputer wyladowal w servisie facet w servisie powiedzial ze komputer sprawny i tylko na darmo wydane 150 zl... wiec problem dalej jest ani zainstalowac nowego windowsa bo po podpisaniu umowy komputer zawiesza sie a nastepnie resetuje to samo z linuxem. Podzespoly sprawne zintegrowane. jedyne co moze nie pasowac (ale chodzilo normalnie przez 3 lata) to stary dysk 40g samsung wpiety jako kieszen. poradzcie bo naprawde niewiem co robic. z gory Dziekuje
21 Wrz 2008, 12:35
Po jakim podpisaniu umowy się zawiesza ?
21 Wrz 2008, 15:18
Jak plyta sie zbotuje to on jakis pliki zrzuca i potem jest na niebieskim tle tak jak by umowa z MIcrosoftem i klikasz F8
na tym mi sie zawiesza O_O
21 Wrz 2008, 15:22
spisz jaki numer ma ten bluescrenn
21 Wrz 2008, 15:25
Bluescren cos pisze o Biosie,karcie graficznej,i o ramie a teraz jak chcialem wlaczyc to mialem inny napis xD Debug 17 error plz wait.....i nic wiecej O_O
21 Wrz 2008, 17:11
ehmmm no teraz to juz masakra ;] nawet nie chcial mi sie wlaczyc O_O kontrolka od monitora mrugala komputer sie wlaczal jak ktos ma jakis pomysl Pomocy .. wypialem jedna kosc ramu i windows "normalnie" sie wlaczyl tyle ze nic na nim nie mozna zrobic .. bledy jakie wyskakiwaly to m.in.
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM z czego po tym byla wrzucona plytka z widowsem xp komputer uruchomil sie ponownie i kaplica-nie chcial sie wlaczyc
iiny tii GRUB loading error 17
nie mam o tym pojecia naprawde pomocy
21 Wrz 2008, 17:42
Mnie to wygląda na wadliwa instalacje pewnie masz Windowsa i Linuxa tyle że źle zainstalowałeś i teraz masz tego skutki.
Poczytaj
http://support.microsoft.com/kb/307545/pl mam nadzieję że dasz rade naprawić system
21 Wrz 2008, 18:58
ehmm no teraz to jest tak....wyjalem kostke ramu to komp mi chodzi....ale na testach kosc ramu niby jest ok...ale jak ja wepne w kompa to juz nie jest tak fajnie ...O_O a btw ne instalowalem linuxa
tylko Windowsa XP pro sp2
a czy jest moze opcja jakigo wrednego Wirusa....?
22 Wrz 2008, 18:10
Raczej nie. Moim zdaniem jakby był wirus to wyświetliłby się stop ox7b...
22 Wrz 2008, 21:25
Dobra.Zakładamy !!!,że podzespoły są sprawne.
Chodzi ci o wira w mbr. może taka wersja jest prawdziwa ale...
Jak wygląda Twój bios .a dokładniej chodzi mi o coś tego rodzaju Virus Warning .... Boot Sector Virus Protection ..i inne takie .Czy ta opcja jest włączona czy wyłączona.
24 Wrz 2008, 08:35
Dobra z tamtym dales sobie rade xD mam nowego Windowsa i jakos chodzi
mam tylko jeszcze jedno pytanie...jak włączam kompa to....kontrolka od HDD...sie pali od DvD sie pali ogólnie wszystkie kontrolki mi sie pałą O_O a od monitora mruga....czy to może być wina kości ramu? bo bez niej chodzi a jak po pewnym czasie ja wsadze to tez chodzi ale z 2-3h i mu odwala od nowa.....(sprawdzalem inne sloty) dziekuje za wasza pomoc
24 Wrz 2008, 21:02
kolory kontrolek jakiem masz? i która jak się zachowuje?
25 Wrz 2008, 09:39
Jeżeli komputer pracuje, a na monitorze nic się nie dzieje i mruga jego dioda to oznacza:
1)uszkodzona płyta główna
2)uszkodzona karta graficzna
3)uszkodzony procesor co się najrzadziej zdarza....
Najczęściej spotykałem z się z uszkodzoną płytą główną...