Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

nie wiem jak to nazwać

18 Lut 2005, 00:12

ma pytanie.filmy odtwarzane w kompie są dvx ? A czy moźna nagrać je na płyty żeby oglądąc na kinie d.?jak to zrobić? mam DVDV player ALL Player . Alkohol120%. Clone CD Na jakie płyty nagrać 4.7GB? czy mniejsze ? I ostanie mam kodeki ale co to jest do czego służy? czy ktoś może mi pomóc.? Dziekuję i pozdrawiam. Majka :)

18 Lut 2005, 19:19

Filmy z divixa można nagryywać na płyty i oglądać na kinie domowym tylko wtedy gdy masz program chyba nero oraz nagrywarke gdzie można format divix przerobić na VCD w nero jst taka opcja POLECAM zainstalowac nero i na poczatku wybrac nagranie filmu lub zdjec w format VCD a kodeki to coś dzieki czemu mozna ogladac filmy w roznych formatach polecam kodec pack lite

nero 6

19 Lut 2005, 01:32

Witam Sciągnęłam Nero z instalek ale nie działa! pisze że mam podać chyba jego numer seryjny co mam zrobić?

19 Lut 2005, 09:12

_SZyM_ napisał(a):Filmy z divixa można nagryywać na płyty i oglądać na kinie domowym tylko wtedy gdy masz program chyba nero oraz nagrywarke gdzie można format divix przerobić na VCD w nero jst taka opcja POLECAM zainstalowac nero i na poczatku wybrac nagranie filmu lub zdjec w format VCD a kodeki to coś dzieki czemu mozna ogladac filmy w roznych formatach polecam kodec pack lite

1. To wcale nie jest taka prosta sprawa zrobic vcd z divxa. Potrzeba jeszcze szereg innych programów np vobsub do połączenia filmu z napisami.
2. Obecnie większość odtwarzaczy dvd obsługuje filmy w formacie divx 3.1, 4.1, 5.1 . Jeżeli nie masz takiego dvd to będzie problem bo jak już napisałem nie jest łatwo zrobić vcd z divxa

29 Mar 2005, 11:52

najłatwiej jest podpiąc kompa bezpośrednio do TV (niektóre TV mają odrazu wejście DVI-I a jak nie mają to w sklepie można kupić przełączkę za jakieś 30zł) a dźwięk podpiąć przez Line-Out i bedzie śmigało jak bum cyk cyk
Wyślij odpowiedź