Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Niektóre strony nie wczytują się do końca

09 Lut 2012, 18:04

Witam, to znowu ja teraz mam kolejny problem mianowicie, niektóre strony dziwinie działają nie wczytują się do konca bądz obrazki się nie wczytują, internet jakoś strasznie od wczoraj zamula cos jest nie tak....

OTL - http://wklej.org/id/685557/

Extras - http://wklej.org/id/685560/

Przykład.

http://vpx.pl/i/kDfsB.jpg

Re: Niektóre strony nie wczytują się do końca

09 Lut 2012, 18:19

Podaj brakujący log z Gmer -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736

Czy problem występuje tylko w Firefoksie, czy także na innych przeglądarkach??

09 Lut 2012, 18:55

mati8898 napisał(a):Podaj brakujący log z Gmer -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736

nie wiem, ale znowu giemera mam Ci dawać nie umiesz z otl'a wyczytać? w ogóle musi być jakiś wiruś a nie przeglądarka, *** jestem
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 10 Lut 2012, 17:52, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Usunięcie wulgaryzmu

09 Lut 2012, 19:15

Podałeś tylko z OTL, a w regulaminie jest wyraźnie napisane, że potrzebny jest również GMER, który pokazuje log pod innym kątem. Z OTL można już trochę odczytać, ale tam nic praktycznie nie ma.

Wejdź w START -> URUCHOM -> Msconfig -> Usługi -> odznacz usługę -> Windows Defender i NVIDIA Update.

Widzę, że masz zainstalowanego Revo Uninstaller`a. Tak więc Go użyjemy. Odinstaluj problematyczną przeglądarkę za pomocą Revo Uninstaller`a w trybie zaawansowanym, a następnie zainstaluj Ją ponownie.

Następnie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

:Files
C:\$RECYCLE.BIN
C:\Windows\temp
C:\Users\Seba\AppData\Local\temp
C:\Windows\ERDNT
C:\Users\Seba\AppData\Roaming\EurekaLog

:Reg
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1105633898-2565536965-3011077754-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Advanced SystemCare 5"=-

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + zaległy log z GMER.

09 Lut 2012, 21:22

Poza tym jak chcesz otrzymać pomoc to odpowiadaj na pytania i wykonaj nasze zalecenia. W OTL rootkitów nie zobaczymy, więc po to potrzebny jest log z Gmer.

10 Lut 2012, 11:34

GMER - 1 http://wklej.org/id/685985/

GMER - 2 http://wklej.org/id/685986/

A może od razu combofix'a dać a nie te giemery to *** samo...

10 Lut 2012, 15:00

Doczekamy się odpowiedzi???

10 Lut 2012, 16:09

Wykonaj resztę instrukcji, odpowiedz na pytanie moderatora, gdyż to ważne. Combofix`a nie używaj za żadne skarby. To nie jest narzędzie do tworzenia loga.

10 Lut 2012, 16:26

tak na innych tez

10 Lut 2012, 16:56

OK. Wykonaj resztę instrukcji ;) .

10 Lut 2012, 17:08

kominekl napisał(a):OK. Wykonaj resztę instrukcji ;) .

Jaką **** resztę instrukcji? jak wszystko już wam podałem...
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 10 Lut 2012, 17:51, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Usunięcie wulgaryzmu

10 Lut 2012, 17:51

Przeczytaj post nr. 4, to się dowiesz o co chodzi. Poza tym radzę zapanować nad językiem.

10 Lut 2012, 18:02

tamtego logu nie mam, ale pisało że wszystko usunęło, boże co za ludzie ręce mi opadają, jak nie chcecie pomoc to pójdę na inne forum...

10 Lut 2012, 18:08

Czytaj dokładnie:
kominekl napisał(a):Następnie podajesz nowe logi z OTL

Jak Ci mamy pomóc, skoro nie robisz tego, o co prosimy. Przez to zamiast jakiegoś postępu, stoimy w miejscu. Mało tego, jeszcze masz do nas pretensje...

10 Lut 2012, 18:56

nie mam teraz czasu piatek balety elo, wyjdzcie tez a nie tylko przed kompem siedzicie strzala, dam poznej logi
Wyślij odpowiedź