Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Niektóre ze stron nie chcą się otwierać - logi

01 Paź 2014, 16:50

http://www.wklej.eu/index.php?id=c232e4df69 zamieszczam log z OTL oraz Gmer w celach sprawdzenia. Występuje brak możliwości przeskanowania programem dr.web online, niektóre ze stron nie chcą się otwierać w przeglądarce Mozilla jest komunikat ze strona jest niepewnego źródła. No i czas systemowy się nie zgadza.

Re: Log z OTL oraz Gmer

02 Paź 2014, 13:32

No i czas systemowy się nie zgadza.

Rozumiem, że po ustawieniu prawidłowej daty i godziny i tak kasuje się? W takim przypadku będzie do wymiany bateryjka w płycie głównej. I to ma także związek z komunikatem w przeglądarce.

Wklej w OTL:
:OTL
[2014-09-09 15:15:35 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\ProgramData\IePluginServices
[2014-09-09 15:15:25 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\ProgramData\WindowsMangerProtect
[2014-09-09 15:15:21 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\SupTab
[2014-09-09 15:15:08 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\SmarterPower

:Commands
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt i podajesz log z usuwania.

02 Paź 2014, 18:34

Podaje log z usuwania wydaje się ze się poprawiło, baterię wymieniłem wcześniej tylko sądziłem ze data i czas ustawią się samoczynnie. http://www.wklej.eu/index.php?id=b379648f2d

---
Jeszcze mam jedno pytanie dot. szybkości internetu u mnie prędkość jest mniejsza niż być powinna administrator sprawdzał i podobno u niego jest wszystko ok.
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 21 Paź 2014, 23:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

02 Paź 2014, 22:25

W takim razie musisz ręcznie ustawić prawidłową datę i godzinę. Co do internetu, o ile mniejsza jest ta prędkość?

W OTL -> Sprzątanie

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner (zakładka Cleaner i Rejestr)

03 Paź 2014, 11:46

Co do internetu to mniej więcej prędkość jest mniejsza o połowę z tej strony było sprawdzane i wskazówka nie przesuwa się płynnie tylko skacze. http://www.speedtest.net/pl/

04 Paź 2014, 09:36

Sprawdź, czy problem występuje w trybie awaryjnym z obsługą sieci.

05 Paź 2014, 21:46

Jezeli chodzi o tryb awaryjny to prędkość jednak do chodzi do maksymalnej ale też wskazówka pobierania przeskakuje a nie przesuwa się płynnie. Widocznie problem jest po stronie antywirusa?

06 Paź 2014, 16:53

Jest taka opcja, więc możesz na próbę go odinstalować.

06 Paź 2014, 18:52

Chyba ze jest możliwość zmiany w ustawianiach tego antywirusa zeby mniej spowalniał system?

06 Paź 2014, 20:44

Nie ma. Odinstaluj go po prostu na próbę.

15 Paź 2014, 18:13

odinstalowałem poprzez ten program z tego portalu i miałem problem wyłączył się internet a komo teraz się długo włącza przez to. Z tymi cholernymi antywirusami jest problem.

15 Paź 2014, 21:52

odinstalowałem poprzez ten program z tego portalu

Jaki program?

16 Paź 2014, 10:12

Ten http://www.instalki.pl/programy/downloa ... aller.html teraz długo się system uruchamia.
--
No i antywirus nie działa poprawnie nie ma możliwości wykonania skanowania niby jest uruchomiony ale funkcje nie działają.

Re: Niektóre ze stron nie chcą się otwierać - logi

16 Paź 2014, 16:29

Czyli coś poszło nie tak z deinstalacją. A spróbuj go odinstalować po prostu przez Panel sterowania.
Wyślij odpowiedź