Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Niezawodny router do dwupiętrowego domu

16 Lut 2015, 16:04

Witajcie,
niedawno przeprowadziłem się z małego mieszkania do dwupiętrowego domu i niestety, mój obecny router nie daje sobie rady. Już wcześniej sprawiał problemy więc postanowiłem zakupić nowy sprzęt. Poszukuję modelu z wyższej półki, takiego, który mnie nei zawiedzie. Mam na myśli szybki internet bez żadnych lagów i innych zakłóceń podczas grania i oglądania filmów online i ściągania plików jednocześnie. Czy znacie jakieś konkretne modele, które odpowiadałyby moim oczekiwaniom? Proszę o pomoc

Re: Niezawodny router do dwupiętrowego domu

17 Lut 2015, 09:45

Dość dobrze na dużych powierzchniach radzi sobie D-Link DIR-845L lub jego nowszy odpowiednik. Tutaj masz test: http://www.instalki.pl/testy/hardware/1 ... -845l.html

27 Lut 2015, 11:03

Powinieneś pomyśleć o jakimś routerze Netgeara... Niedawno do Polski wszedł Nighthawk r8000 i słyszałam, że jest niesamowity i upora się z każdym słabym łączem, lagami itd. Sama mam jego starszą wersję czyli r7500 i też jestem bardzo zadowolona, więc jeśli cena też jest dla Ciebie istotna, ten nieco starszy model będzie w sam raz

27 Lut 2015, 12:07

Dzięki wielkie za rady :) Chyba skusze sie na tego jastrzębia R8000.. wkońcu lepiej inwestować w najnowsze modele :D
Wyślij odpowiedź