Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Nokia n8 - dłuże nagrywanie filmów?

29 Lis 2012, 10:24

Witam, potrzebuję zmienić ustawienia w telefonie żeby było można nagrywać dłuższe filmy. Aktualnie gdy zmniejszyłem jakość 640x480 mogłem nagrać 1,5h filmu ... ;/ gdzie sam film nie zajmował dużo miejsca (jeśli chodzi o zapis dużych pojedynczych plików) a pamięci wolnej zostało jeszcze 8GB.
Spotkaliście się może z jakimś rozwiązaniem, które umożliwi nagranie przynajmniej filmu 4h.. ? (nokia n8)

Re: Nokia n8 - dłuże nagrywanie filmów ?

29 Lis 2012, 11:12

Raczej tego nie przeskoczysz. Jeżeli nie można w ustawieniach zaprogramować mniejszej rozdzielczości. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi na myśl do rozszerzenie pamięci w telefonie.

29 Lis 2012, 16:54

ale napisałem, że to nie zależy od pamięci, ponieważ po nagraniu filmu 1,5h niewiele zajmuje a po wykonaniu nagrania miałem jeszcze 8gb wolnego miejsca.

29 Lis 2012, 23:05

Może w telefonie jest tak podzielone, że więcej nie poświęci i koniec, bo na resztę (jakieś zdjęcia, gry, tematy i inne pierdoły) musi coś zostać. Pewnie da się to jakoś obejść, ale raczej nie z poziomu jakiś programów. Zresztą i tak się nie znam, tak mi tylko logika podpowiada (a ta ostatnio mnie zawodzi)

29 Lis 2012, 23:14

no właśnie szukałem jakiś modyfikacji softu. Nawet dobrze byłoby gdyby kończył nagrywanie pierwszej części i zaczynał kolejną ... . Wydaje mi się, że to jest bardziej zaawansowany problem, ponieważ niewielu może mieć tego typu potrzeby.
Wyślij odpowiedź