Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
22 Lut 2015, 10:33
Cześć,
Kolejny problem w domu z kompem.
Mamy notebook'a Acer Aspire one 300.
Problem dotyczy braku wynajdowania sieci WIFI.
Wcześniej mieliśmy internet z modemu mobilnego i WIFI puszczone w domu przez Netgear'a. Teraz zmieniliśmy na TPSA i router mamy ASUS DSL-14U.
Ten notebook za pierwszy razem nie widział sieci, pomimo ustawienia nowego łącza sieci bezprzewodowych nich nie było (było wiele resetów żeby sprawdzić czy to coś zmieni itp). Za kilka dni notebook zaczal widzieć siec i działało wszystko normalnie.
Potem niestety coś mu się odwidziało i nie widzi znów sieci.
W czym może być problem ?
Ktoś jakiś pomysł ?
Pozdrawiam.
23 Lut 2015, 20:10
A czy z innymi urządzeniami, które łączą się z routerem bezprzewodowo też jest problem?
24 Lut 2015, 08:47
Nie.
Każde inne urządzenie widzi sieć i się z nią łączy.
Dodam że notebook nie widzi nawet mojej sieci.
24 Lut 2015, 22:07
Zacznij od przeinstalowania sterowników karty sieciowej (oczywiście tej bezprzewodowej)
18 Maj 2015, 20:00
Hej.
Wracam znów z tematem. Przez jakiś czas było ok i widział moje wifi.
Teraz problem znów się pojawił i teraz mu nie odpuszczę.
Wczoraj dzięki programowi slimdriver posciagalem i zainstalowałem nowe sterowniki do wszystkiego co było możliwe -w tym karty wifi/LAN.
Efekt jest taki że jak nie widział mojego wifi to nie widzi go dalej.
Dodam że po podłączeniu tego notebook'a kablem LAN do tego routera net śmiga jak się patrzy.
Wifi nie widzi.
Dodam że pracuje on na win XP.
Pozdrawiam.