Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

O bezpieczeństwie ..."szukajcie a znajdziecie !"

10 Maj 2006, 22:14

Nooo...niech będzie,żem upierdliwa...ale odnosze wrażenie ,że niewiele osób przykłada aż taką wagę do zabezpieczeń przed wszelkimi niechcianymi "infekcjami" -naszych skarbów!A ja mam na tym punkcie obsesję!I niech będzie...nie wiem zbyt wiele,ale wystarczyła mi jedna przygoda z wirami( łatwo to sprawdzić: wystarczy zinwigilować stan transferu przy bezczynności...wychodzi jak na dłoni,że masz syfa ...jeśli upload wariuje!!! i sięga wyżej niż download...może się mylę?!)żeby pojąć jak ważne są zabezpieczenia ! Sęk w tym ,że usilnie pragnę tego co najlepsze...nie mogę jednak tego dosięgnąć ,bo zbyt małe mam doświadczenie!Jeśli macie określony ideał kombinatu pod tytułem "chroń i zwalczaj wszelkie zło" to ja sem pierwsza w kolejce po możliwie rzetelne ,wyważone ,szczere odpowiedzi!!! Tylko mi nie lekceważyć tematu bo dostane spazmów! :lol: :D :wink:

10 Maj 2006, 22:21

No najpierw pochwal sie to czym sam dysponujesz dla swojego bezpieczeństwa ??

Pozdrwiam

mówiłam już!

10 Maj 2006, 22:39

mówiłam juz niejeden raz...N.I.S. & MozillaFirefox& na dowód mojego zboczenia :lol: -PhishGuard for Mozilla! A co???Teraz wypada byś mi odpowiedział ,czy to wystarczy...możes też zajżeć do śmietnika :wink:

10 Maj 2006, 23:11

Ja tradycyjnie od kilku lat trzymam kasperskiego!
+ do tego kerio

No i dodatkowo na zwierzyniec i inne robactwo, na spywer w fazie testów jestem ogladam sprawdzam i powoli wybieram.

a na smietniku byłem i sie wypowiedziałem.

pozdrawiam

11 Maj 2006, 08:07

Jezeli chodzi o antywira to sa bardzo odmienne zdania,wiec niczego nie sugeruje
Ja osobisci uzywam Kaspersky 5.0.527 (ale nie wersja pro)

Jezeli chodz i firewall to najlepszy jest Outpost (to niepodlega praktycznie dyskusji) ale jak na firewalla jest drogi.

Darmowym najlepszym jest Kerio.
Osobiscie korzystam z Kerio 4.2.2 911

Jezeli chodzi o anty spy-ware ad-ware,to pod tym wzgledem najlepszy jest chyba Spy-Emergency

Dobry i darmowy Spybot Search & Destroy

Korzystam tylko ze SpyEmergency (raz w tygodniu robie skanowanie,nie jest caly czas uruchomiony)

Kontrola rejestru zeby nic nieporzadanego nie bylo zapisane
Ad-Watch.

Tak wiec wygladaja moje zabezpieczenia,jezeli chodz o jakies problemy z niepozadanymi gosciami,to jest mi to obce.

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez niunka 11 Maj 2006, 12:49, edytowano w sumie 2 razy

11 Maj 2006, 12:29

Firewall: ZoneAlarm Pro
Antywir: Avast
Antyspyware itp: Ad-Aware (najczęściej), Spybot - Search & Destroy (czasami), SpywareBlaster (rzadko), Spyware Doctor (rzadko).
Jak dotąd jeszcze żadnego włamnia, wirus, adware

11 Maj 2006, 15:03

Firewall: Kerio
Antywirus: NOD 32
Anty-Spyware: Ad-Aware

11 Maj 2006, 15:59

antywirus-NOD32
firewall-Sygate(przypomina o rejestracji ale mozna sie przyzwyczaic)
antyspywar-Spysweeper(zreszta NOD32 tez usuwa oprogramowania szpiegowskie)

15 Maj 2006, 17:01

DOBRA...dziękować!Skoro juz muszę-to przyznaję skruszona ,że niedość zabezpieczone było moje kochanie...
wogóle zaczynam sie zastanawiać nad zmianami w arsenale!Chyba wezmę sobie do serca Wasze sugestie -boście bardziej wtajemniczeni!!!

Btw:Dlaczego zawsze nie w porę dowiaduję się o swej********?
Wie ktoś może? :lol: Liczę na to,że ktoś jednak wie...

Pozdrawiam Was Kochani!
Wyślij odpowiedź