Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
03 Paź 2006, 12:47
Cześć. Mam prośbę o poradę. Uruchomiłem program jv16 Power Tools 2006, i zadałem działanie "trwałe usuwanie danych"-z ustawieniem wymazania tylko pustej przestrzeni dyskowej. Mam dysk o pojemności ~6GB, z czego zajęte było jakieś 2GB. Po operacji usuwanie danych z pustej przestrzeni dyskowej, okazało się,że dysk jest pełny,że brak miejsca na dysku-mimo,że miało być czyszczenie.
Teraz wydaje mi się,że program całą pustą przestrzeń zapełnił ciągiem przypadkowych znaków,i zapis ten wymazał to,co było na "pustej" przestrzeni.
Teraz mimo,że wszystkie programy i pliki zajmują góra 2GB, to dysk jest pełny.
Jak skasować ten zapis zrobiony przez program przy kasowaniu danych?
Jak odzyskać do użytku te 2/3 dysku, eliminując zajmujący go zapis? Czy jest to możliwe bez formatowania?
Nie da się tego zlokalizować- poza określonymi folderami i zainstalowanymi programami zajmującymi1/3,wydaje się,że na dysku "nic nie ma"-a jest pełny.
Pomóżcie.
03 Paź 2006, 14:00
Nie wiem co namieszaleś bo ja włeśnie z ciekawości przepowadzilem tą operacje i ile wolnego było tyle jest
Włącz scandysk może pomoże .
03 Paź 2006, 16:49
Już doszedłem w czym rzecz. Podczas czyszczenia pustego miejsca na dysku,program wykonywał kopię usuwanych elementów. Znalazłem ten plik gigant,który zajął całą wolną przestrzeń.
W każdym razie dzięki za wskazówki. Przy okazji się przydały. Włączyłem
scandisk,i okazało się,że było kilka błędów, które zostały już naprawione.