Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Odświeżanie strony w Edge, ale z własnymi preferencjami

28 Paź 2024, 21:34

Hej,

Czy ktoś może podpowiedzieć, jak ustawić odświeżanie strony w Microsoft Edge, ale z zachowaniem własnych preferencji na stronie? Znalazłem sporo rozszerzeń do Edge na stronie https://microsoftedge.microsoft.com/addons/search/refresh, ale odświeżają one w ten sposób, że mój układ na stronie Edge jest resetowany i muszę ciągle ustawiać na nowo.

Pozdrowienia,
Mariusz

Re: Odświeżanie strony w Edge, ale z własnymi preferencjami

29 Paź 2024, 01:08

Ummm, próbowałeś:
https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/easy-auto-refresh/digoaejcopelkbkcbiemimccohaooggd?hl=pl-pl

29 Paź 2024, 21:10

Próbowałem ale w wersji bezpłatnej i nie pomogło. ALE: widzę, że w wersji płatnej jest coś takiego, jak "Clear cache" - czy dobrze rozumiem, że czyszczenie pamięci podręcznej powinno być niezaznaczone i wtedy preferencje użytkownika ustawione na stronie będą zachowane w momencie odświeżania strony?
Pozdrowienia,
Mariusz

30 Paź 2024, 00:53

Tak, czyszczenie pamięci podręcznej powinno być zostawione.

30 Paź 2024, 19:33

Dzięki za info. Ale miałbym w takim razie jeszcze jedno pytanie - czy odznaczenie "Clear cache" w "Easy Auto Refresh" działa tak samo, jak odznaczenie "Disable cache" w DevTools-Network? Bo sprawdziłem teraz, że "Disable cache" w DevTools jest cały czas odznaczone (i to nie przeze mnie a, że tak powiem "fabrycznie"), a strona mimo tego odświeża się cały czas do ustawień początkowych sprzed moich zmian. Czy też "Clear cache" w "Easy Auto Refresh" i "Disable cache" w DevTools-Network to nie to samo?

Pozdrawiam,
Mariusz

01 Lis 2024, 23:01

Ciężko powiedzieć, co dokładnie oznaczają te opcje, nie testując ich używania, ale wydaje mi się, że to samo, pomimo ciut różnego nazewnictwa. "Disable Cache", może oznaczać wyłączenie czyszczenia pamięci podręcznej, jak w drugiej apce odznaczenie" ClearCache" daje ten sam efekt, zahaczasz czyści pamięć, nie zahaczasz, nie czyści.

02 Lis 2024, 13:47

W międzyczasie dotarłem do twórców strony i wychodzi na to, że po prostu nie ma na niej możliwości automatycznego odświeżania z zachowaniem preferencji użytkownika. Ale mają nad tym popracować.
Dzięki serdeczne za pomoc!
Mariusz

03 Lis 2024, 02:46

Nie ma za co. Pozdrawiam.
Wyślij odpowiedź