Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Odtwarzanie filmów

19 Gru 2004, 23:42

Ten problem prześladuje mnie już od długiego czasu. Mianowicie, gdy odtwarzam divixy w bestplayerze wszystko jest w porzadku, ale gdy tylko chce odtworzyc w innym programie (vplayer, allplayer, subedit) po chwili wyskakuje błąd programu. pisze, ze zwiazane to jest z plikem kodeka (rozszeżenie ax), ktorego uzywam. (Ffdshow, ale gdy uzwywalem innych kodekó, problem był ten sam). Pracuje w windows98. Czy ktoś potrafi rozwiazac ten problem?

;]

19 Gru 2004, 23:46

format :D :twisted: :twisted: :twisted:
ale...może odinstaluj i zainstaluj ponownie..
może to pomoże:)
cya :D

20 Gru 2004, 11:13

Iodinstalowywalem i odtwarzacze i kodeki i dalej to samo:(

22 Gru 2004, 22:36

Jesli bestplayer radzi sobie ze wszystkim, to chyba problemu nie ma? :)

27 Gru 2004, 13:26

Gdyby to nie był problem to bym tutaj chyba nie pisał, prawda...?

27 Gru 2004, 23:04

Moja recepta na niedziałające filmy :
1. Odinstalować wszystkie kodeki ktore masz zainstalowane.
2. Zainstalowac klcodek ver 2.20. Instalacja standard po prostu dalej dalej i dalej niech wszystko przeleci domyslnie.
3. Zainstalowac divx pro 5.11 bundle. Instalacja tez standardowa i domyślna.
4. Do odtwarzania filmow polecam subedit player ver. 3872. Nastepne sprawiają problemy.

Sprawdzalem te konfiguracje dziesiatki razy na najprzeróżniejszych komputerach. Jeżeli to nie pomoze to oznacza ze sypnął ci sie system i wtedy zostaje tylko reinstalacja.
I nie pytaj gdzie te programy znależć bo nie wiem. Wszedzie zostały zastąpione przez nowsze versje kodekow. Ja bynajmniej tej konfiguracji uzywam prawie od 2 lat i jak do tej pory nie mialem problemow z zadnym filmem
Wyślij odpowiedź