Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Która przeglądarka jest szybsza i lepsza opera , czy firefox ?

FIREFOX
8
67%
OPERA
4
33%
Jest inna lepsza od tych dwóch
0
Brak głosów

Razem głosów : 12

Opera czy Firefox ?

30 Kwi 2009, 15:49

Już długo sie nad tym zastanawiam i właściwie to nie wiem , a może obie są dobre tylko firma inna :smile:

Re: Opera czy Firefox ?

30 Kwi 2009, 16:28

Oby dwie są dobre.

Ja osobiście używam FireFox'a już kila lat i złego słowa powiedzieć nie mogę.

30 Kwi 2009, 18:47

ja od 2 lat używam Opery, no i nie narzekam, dobra przeglądarka. FireFoxa odinstalowałem po 2 dniach, nie mogłem się przyzwyczaić, wydaje mi się bardziej skomplikowany w obsłudze, ale to tylko moja opinia, inni mogą się z nią nie zgodzić. :D

30 Kwi 2009, 21:00

Osobiście polecam Firefoxa. No ale najlepiej jeżeli samemu przetestujesz sobie te dwie przeglądarki i wybierzesz tą, która Ci bardziej odpowiada.

30 Kwi 2009, 22:40

Polecam Operę.Używam od lat nawet nie pamiętam ilu :grin: Jak jeszcze była płatna (chodziło chyba o reklamy,które śmigały gdzieś na pasku gł.) .Przymierzałem się pare razy do ff ale jakoś mi nie leży.
Oczywiście jest to sprawa indywidualna.Co do szybkości to chyba raczej Opera.Co do bezpieczeństwa,błędów itp. imo obie na tym samym poziomie.FF jest chyba bardziej popularny wśród internautów więc i apetyty hakerów bardziej idą w stronę ff.
Ps.jeżeli zależy ci na szybości to proponuję Google Chrome podobno prędkością wymiata.

01 Maj 2009, 09:26

Polecam Firefoxa. Używam od bardzo dawna. Najbardziej w tej przeglądarce podoba mi się funkcjonalność, szybkość i obsługa wtyczek :D
O wtyczkach słów kilka: http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?f=36&t=16499 ;)

01 Maj 2009, 21:46

Osobiście jestem za Operą. Także urzywam jej od bardzo dawna i nie miałem żadnych większych problemów. Różnież próbowałem przesiąść się na FF, ale bezskutecznie. Jeżeli chodzi o łatwość w obsłudze, to chyba Opera należy do tych przeglądarek, których obsługa nie wymaga nadzwyczajnej wiedzy. Słyszałem o Google Chrome, że jest sporo szybsza od IE, nie wiem czy od Opery też.

03 Cze 2009, 11:16

Firefox'a niczym nie pobijesz, nawet tą Operą
Jak chcesz Liska to masz sprawdzony link:
Kod:
http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/
(ze strony producenta)

Ja używam firefoxa 3.0.10, a już za niedługo ma wyjść wersja 3.6 i do tej nawet Opera 11 nie dorówna :P

03 Cze 2009, 19:05

Carl Johnson napisał(a):Firefox'a niczym nie pobijesz, nawet tą Operą
Jak chcesz Liska to masz sprawdzony link:
Kod:
http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/
(ze strony producenta)

Ja używam firefoxa 3.0.10, a już za niedługo ma wyjść wersja 3.6 i do tej nawet Opera 11 nie dorówna :P

Omg ale z ciebie zatwardziały zwolennik ff tylko nas nie bij :lol:
Takie mikrony sekund przewagi bądź nie ..... opera <<>> FF ...nawet nie zauważysz więc.......
Jak dla mnie ff to badziew i tyle .Chcesz sie zmierzyć swoim ff na szybkość działania polecam tak jak wyżej Google Chrome lisek nawet nie dychnie. :lol: Po prostu nie ma szans .Gdzieś w necie są testy to sobie looknij .Opera jest ponad to . :P

03 Cze 2009, 22:01

Co lepsze: Opera czy Firefox - to jedno z pytań, na które odpowiedzi nigdy nie otrzymasz jednoznacznej. Temat rzeka, na który w necie powiedziano już wszystko.

Ja korzystam z Opery odkąd znieśli reklamy (na któres tam urodziny). Czasem skorzystam z FF, ale i tak przyzwyczajenie robi swoje. Na Windowsie Opera była dla mnie niezawodna, FF podobnie, ale na Linuksie niestety często się wykłada. :(

@Carl Johnson
A Ty co? Prorok? Jasnowidz? Wizję przyszłości miałeś?

14 Cze 2009, 03:05

Ja używam od początku FireFoxa, opere miałem, ale już byłem przyzwyczajony do liska wiec jej nie używałem, na Fire Foxa nie narzekam, bardzo mi się podoba, + Google Tollbar (czy jakoś tak) na opere go chyba nie ma, bez tego nie umiem 'pracować', ciągle go używam, choć by do poprawiania moich błędów ortograficznych z którymi borykam się do dzisiaj ;)
Wyślij odpowiedź